Θράσος: Η Αλβανία κήρυξε ανεπιθύμητους 52 Ελληνες!

Νέες προκλήσεις των Τιράνων μετά τους ελέγχους και τις προσαγωγέςΤραβάει το σχοινί η Αλβανία και κλιμακώνει την ένταση, τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου… Χθες η γειτονική χώρα προχώρησε σε μία νέα κίνηση-πρόκληση, καθώς απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Ελληνες ομογενείς, που παρέστησαν την Πέμπτη στην κηδεία του αδικοχαμένου 35χρονου! 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι ανακοίνωσε ότι κατά την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας οι 52 πολίτες προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία»…

Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών, οι 52 Ελληνες πολίτες κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας» και για «επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα». «Αυτά τα άτομα και άλλα, που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με την εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με αυτή την πρωτοφανή και καθαρά εκδικητική κίνηση η Αλβανία κλιμακώνει την ένταση στις σχέσεις της με την Αθήνα, μία ημέρα μετά το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες. Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα της Πέμπτης, μετά την κηδεία του 35χρονου ομογενούς, προσήχθησαν και κρατήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές του Αργυροκάστρου συνολικά 12 άτομα, ανάμεσά τους και στελέχη της ομογένειας. Τελικά, οι 12 ομογενείς αφέθηκαν ελεύθεροι τα ξημερώματα της Παρασκευής, έπειτα από κράτηση 10 ωρών… Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν ότι οι αλβανικές Αρχές τούς προσήγαγαν για εκφοβισμό, καθώς δεν είχαν καμία κατηγορία. Ο πρώην έπαρχος της Ανω Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή: «Μας πήραν τον καθέναν σε άλλο αμάξι και στο τμήμα που μας πήγαν μας έβαλαν τον καθέναν ξεχωριστά».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα