Η Ράικου προσπαθεί να καθυστερήσει τη δικαστική έρευνα για τη Novartis

Οι αγωγές εις βάρος της Τουλουπάκη που θέτουν σε κίνδυνο τη δικαστική έρευναΣε… παράπλευρη απώλεια του δικαστικού «πολέμου» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και τη διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη μετατρέπεται η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, η οποία «παγώνει» μέχρι νεωτέρας.

Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσαν η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της Λάζαρος Καρνέζης, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ από τη νυν εισαγγελέα Διαφθοράς και τους επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, στους οποίους αποδίδουν διαρροή της δικογραφίας, προχώρησαν στην υποβολή αίτησης εξαίρεσης σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα, την εν λόγω αίτηση εξαίρεσης φέρεται ότι κατέθεσε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Novartis, σε λίστα με γιατρούς που φέρεται ότι έχουν λάβει εμβάσματα από τη φαρμακοβιομηχανία. 

Ωστόσο, η εν λόγω δικονομική κίνηση βάζει φρένο -έστω και προσωρινά- στην εισαγγελική έρευνα για τις μίζες της Novartis, καθώς η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς.

Η αίτηση εξαίρεσης αναμένεται να κριθεί το επόμενο διάστημα από το Συμβούλιο Εφετών. Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμεί και πειθαρχική αναφορά που κατέθεσε ο Λάζαρος Καρνέζης σε βάρος των τριών εισαγγελέων, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση.

Τα νομικά «όπλα» που έχει πυροδοτήσει το ζεύγος Ράικου – Καρνέζη αφορούν και τα ποινικά δικαστήρια, στα οποία στράφηκε ο Λάζαρος Καρνέζης καταθέτοντας μήνυση σε βάρος των τριών εισαγγελέων για τη διαρροή του ονόματός του ως εμπλεκομένου στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τους έχει μέχρι στιγμής κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας. Μάλιστα, φέρεται ότι οι ίδιοι πληροφορήθηκαν το περιεχόμενό της από το Τύπο. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η έρευνα φέρεται επί της ουσίας ότι επισκιάζεται από το μπαράζ προσφυγών της κυρίας Ράικου που, κατά πολλούς, πλήττουν όχι μόνο τους εισαγγελείς που τη διενεργούν αλλά και την ίδια τη δική της πορεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα