Στη γειτονιά των αγγέλων δύο εξαίρετοι εκπρόσωποι του αθλητικού Τύπου

Στο πένθος βυθίστηκε η δημοσιογραφική κοινότητα μετά τον χαμό δύο εξαίρετων εκπροσώπων του αθλητικού Τύπου τις προηγούμενες ημέρες.Το βράδυ της Παρασκευής ο Ανδρέας Μπόμης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. Εκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του Τύπου στα 20 χρόνια του ως συντάκτης ύλης στο περιοδικό «Αυτοδιοίκηση», του οποίου συνεκδότης ήταν ο πατέρας του Παναγιώτης Μπόμης. Εργάστηκε κατά σειρά στις εφημερίδες «Ακρόπολις» (1959), «Απογευματινή» (1960-1984, από το 1975 ως αρχισυντάκτης), «Ελεύθερος Τύπος» (1983 ως διευθυντής έκδοσης) και «Εθνος» (1984-2000, σαν σύμβουλος έκδοσης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης).

Επίσης, από το 1990 έως το 2000 συνεργάστηκε με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Διετέλεσε ακόμη συνεργάτης στο περιοδικό «Πρώτο», γενικός διευθυντής στις «Εικόνες» και ήταν ο εμπνευστής του ένθετου αθλητικού εντύπου «Εθνοσπόρ» που πρωτοεκδόθηκε το 1992 και συνεχίζει με επιτυχία έως σήμερα. Επιπλέον, ο Ανδρέας Μπόμης έχει στο ενεργητικό του και τηλεοπτικές παρουσίες, καθώς ήταν ο υπεύθυνος της εκπομπής «Αθλόραμα», ενώ εμφανίστηκε ως σχολιαστής της εκπομπής «Ο κόσμος των σπορ».

Η επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει σήμερα στις 15.00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων. Για τη γειτονιά των αγγέλων «ταξίδεψε» μία ημέρα μετά και ο 68χρονος αθλητικός ρεπόρτερ Νίκος Αντωνιάδης, έπειτα από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπου, χτυπημένος από τον καρκίνο, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η φωνή του έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού στίβου, όπως τα χρυσά μετάλλια της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελόνη και του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ. Γνώριζε την ενόργανη γυμναστική όσο κανένας άλλος Ελληνας αθλητικογράφος και είχε μεταδώσει -μεταξύ άλλων- τις ολυμπιακές διακρίσεις των Ιωάννη Μελισσανίδη, Δημοσθένη Ταμπάκου κ.ά. Μάλιστα, το πάθος του για τη δουλειά του ήταν τέτοιο που ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στη μεγάλη αγάπη του, τον αθλητισμό, και να συμβουλεύει τους νεότερους συναδέλφους του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα