Μία «αγκαλιά» για τις κακοποιημένες γυναίκες

Ζεστός, φιλόξενος, με πολλές ανοιχτές αγκαλιές και -πάνω απ’ όλα- μακριά από φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα στήριγμα για δεκάδες γυναίκες της βόρειας Ελλάδας από το 2013, οπότε άρχισε να λειτουργείΕως σήμερα στον ξενώνα πλήρους και μικρής διάρκειας έχουν φιλοξενηθεί 71 γυναίκες και 68 παιδιά, από λίγων μηνών έως 17 ετών.

Ο ξενώνας δημιουργήθηκε από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη επί αντιδημαρχίας Καλυψώς Γούλα, όταν έγινε αντιληπτό ότι ο κεντρικός δήμος δεν διέθετε δομή για να φιλοξενήσει και να απαλύνει τα τραύματα (σωματικά και ψυχικά) γυναικών που δέχονται τη βία και την κακοποίηση στο οικογενειακό περιβάλλον.

«Οι γυναίκες που έρχονται στον ξενώνα στην αρχή είναι πολύ φοβισμένες και πολλές από αυτές δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο είναι το βήμα που έκαναν μέχρι να φτάσουν σ’ αυτό το σημείο» τονίζει η κοινωνική λειτουργός Ευτυχία Κασμερίδου. Ο ξενώνας παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς διαμονής σε 20 γυναίκες και στα παιδιά τους. Εκτός από στέγη, παρέχονται ασφάλεια, καθώς και ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη με σκοπό την αυτονομία τους.

«Απευθυνόμαστε σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτων τόπου διαμονής, προέλευσης, θρησκείας, εθνικότητας και νομικής υπόστασης. Θέλουμε να τις βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα