Υπόθεση Κασόγκι: «Πνίγομαι, βγάλτε αυτήν τη σακούλα»

«Πνίγομαι, βγάλτε αυτήν τη σακούλα από το κεφάλι μου, είμαι κλειστοφοβικός»! φαίνεται πως ήταν τα τελευταία λόγια του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνών της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», Ναζίφ Καραμάν, ο οποίος μίλησε χθες στο δίκτυο Al Jazeera.

Ο Καραμάν ισχυρίζεται ότι από το ηχητικό ντοκουμέντο του εγκλήματος προκύπτει ότι η δολοφονία του Κασόγκι διήρκεσε εφτά λεπτά και ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία. Σύμφωνα με τον Καραμάν, οι 15 Σαουδάραβες που έφτασαν στην Τουρκία από το Ριάντ με σκοπό να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο κάλυψαν το πάτωμα του προξενείου με πλαστικό και στη συνέχεια προχώρησαν στον διαμελισμό του πτώματος του Κασόγκι. Η όλη διαδικασία φαίνεται πως διήρκεσε 15 λεπτά.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ηχογραφήσεων του φόνου του Τζαμάλ Κασόγκι και είχε δηλώσει ότι η Αγκυρα έδωσε το ηχητικό ντοκουμέντο στο Ριάντ, στην Ουάσινγκτον, στο Λονδίνο, το Βερολίνο και το Παρίσι. «Δώσαμε τις ηχογραφήσεις, τις δώσαμε στη Σαουδική Αραβία, στην Ουάσινγκτον, στους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Αγγλους» είχε δηλώσει ο αρχηγός του τουρκικού κράτους στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Στη συνέχεια η προεδρία είχε διευκρινίσει πως οι ηχογραφήσεις είχαν ακουστεί μόνο και δεν είχε διανεμηθεί γραπτά τίποτα. Ωστόσο, ο Καραμάν δήλωσε πως η εφημερίδα του σκοπεύει να δημοσιεύσει μέρος του ηχητικού ντοκουμέντου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα