Πάλι στους δρόμους τα περήφανα γηρατειά

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα – ΘεσσαλονίκηΣε κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι την επόμενη εβδομάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, να μην περικοπούν οι συντάξεις τους από το 2019, να μη μειωθεί το αφορολόγητο από το 2020 και, φυσικά, να τους επιστραφούν άμεσα τα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις και την κατάργηση των «δώρων».

Οι ηγεσίες των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων θα προχωρήσουν σε πανελλαδικού χαρακτήρα συγκέντρωση στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, οι «απόμαχοι της εργασίας» θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν στη Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου.

Αιτήματα

Μεταξύ των αιτημάτων που θέτουν οι συνταξιούχοι, μέσω των φορέων εκπροσώπησής τους, είναι η άμεση απόδοση των «δώρων» που καταργήθηκαν από το 2013, καθώς και «να τους αποδοθούν χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης».

Επίσης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζητούν:
•Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016).
•Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.
•Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
•Να οριστεί το ύψος της κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.
•Να αποδοθούν συντάξεις σε όσους συνταξιούχους του τ. ΟΑΕΕ έχουν οφειλές με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει.
•Να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα