Συντάξεις: Αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα για τα «κλεμμένα»

Μόνο μέσω διαδικτύου μπορούν από σήμερα οι συνταξιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕ για να διατηρήσουν το δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών……από τις παράνομες μειώσεις που υπέστησαν οι συντάξεις τους και την κατάργηση των «δώρων» τους και του επιδόματος αδείας από το 2013 και μετά, με τους μνημονιακούς νόμους του 2012.

Οσοι συνταξιούχοι υποβάλουν διαδικτυακά αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ για την κύρια και την επικουρική σύνταξη αντίστοιχα (μέσω του ιστότοπου efka.gov.gr), ώστε να διατηρήσουν το δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών από τις περικοπές στις συντάξεις και στα «δώρα», με τους πρώτους μνημονιακούς νόμους, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1) Στην ηλεκτρονική αίτηση δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά που να «ενεργοποιεί» τη δυνατότητα διεκδίκησης αναδρομικών από τις περικοπές στα «δώρα».
2) Αντίστοιχα, στην ηλεκτρονική αίτηση δεν υπάρχει αναφορά για αναδρομικότητα σε σχέση με τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
3) Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να συμπληρώσουν στο τελευταίο σημείο της αίτησης του ΕΦΚΑ (σημείο Β) ότι εκτός από τη διακοπή των μειώσεων επιθυμούν την επιστροφή των ποσών που τους παρακρατήθηκαν από το 2013 έως σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρεται ποιες θα είναι αυτές οι ειδικές περιπτώσεις. Ηδη, αρκετοί συνταξιούχοι, κυρίως άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν γνώση της τεχνολογίας, διαμαρτύρονται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα