Ξαφνική επίθεση αγάπης Σολτς στην κυβέρνηση!

Προμήνυμα για αποφυγή (τελικά) περικοπής των συντάξεων το 2019Eπίθεση… αγάπης προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε, χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, υποστηρίζοντας ότι «κινείται πολύ λογικά και σοφά», ενώ διέψευσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», χαρακτηρίζοντας «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενό του. Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι δεν θα εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χθες ότι «η ελληνική κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά». Ο κ. Σολτς ρωτήθηκε μάλιστα σε σχέση με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (έκανε λόγο για εμμονή της γερμανικής πλευράς στη μείωση των μεσαίων και υψηλών συντάξεων) και το χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας».
Στη διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και το Μέγαρο Μαξίμου, σε ανακοίνωση του οποίου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη. Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπουργό Παιδείας όσο και από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από “Τα Νέα” σε “Fake Νέα”».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συζητήσει με την Ε.Ε. για το γεγονός ότι, βάσει των δικών της υπολογισμών, το πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο από ό,τι είχε προβλεφθεί. Και είπε στην Επιτροπή, ύστερα από πολύ συντεταγμένη και σοφή διαδικασία, ότι θα ήθελε να μάθει εάν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο τελευταίο βήμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Ολα έγιναν καλά, πολύ σοφά και προετοιμάστηκαν πολύ σοβαρά και με διάλογο. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση των συνομιλιών, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη (στο τέλος)» κατέληξε. Από την πλευρά του, χθες, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι «δεν θα εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων, ενώ παράλληλα το πακέτο των θετικών μέτρων θα είναι υψηλότερο από τα 765.000.000 ευρώ, που αναγράφονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού». Σημειώνεται ότι μεθαύριο, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Euro Working Group θα αποφασιστεί οριστικά εάν θα περικοπούν οι «παλαιές» συντάξεις ή όχι το 2019.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα