Αναψαν φωτιές τα αναδρομικά των βουλευτών

Η «βόμβα» Μητρόπουλου που ισχυρίστηκε ότι ψηφίστηκαν στη Βουλή (!) και πώς έσπευσαν να τα αρνηθούν Βούτσης, Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ., ΠοτάμιΤην ώρα που οι αιτήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων πέφτουν «βροχή», μεγάλες «φωτιές» άναψε μια παρέμβαση του εργατολόγου και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου ότι οι βουλευτές, με την τροπολογία για τους ενστόλους και τα ειδικά μισθολόγια, ψήφισαν και επιστροφή αναδρομικών στους εαυτούς τους, ύψους 24.442 ευρώ! 

Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε πρόκληση μεγατόνων σε βάρος της δοκιμαζόμενης κοινωνίας εξαιτίας των Μνημονίων, τα οποία, ως γνωστόν, ψηφίστηκαν σχεδόν από όλο το φάσμα των κοινοβουλευτικών εδράνων.

Eτσι, μπροστά στον σάλο που ξέσπασε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», ενώ τα κόμματα με τη σειρά τους δήλωσαν ότι οι βουλευτές τους δεν πρόκειται να τα διεκδικήσουν.

Ο κ. Μητρόπουλος δικαιολόγησε το σκεπτικό του, εξηγώντας ότι, με βάση το Σύνταγμα, όταν παίρνει αναδρομικά ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος στην πατρίδα μας, αυτομάτως, αν δεν υπάρξει ρητή ρύθμιση απαγόρευσης, παίρνουν και οι βουλευτές. «Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Βούτσης.

«Πρόκειται για επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας σενάρια και επιστημονικές και πολιτικές ακροβασίες. Ηδη από το 2009, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου», ενώ συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε αύξηση στις αποδοχές των δικαστικών, από τον νόμο 3691/2008 και εφεξής, έχει πάψει να αυξάνει το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης.

«Ισχύει κανονικά»

Ωστόσο, ο εργατολόγος επέμεινε στην άποψή του, λέγοντας ότι ο νόμος που επικαλέστηκε ο κ. Βούτσης έχει κριθεί αντισυνταγματικός. «Ετσι, λοιπόν, ισχύει κανονικά η καταβολή αναδρομικών και για τους βουλευτές, κάτι που, όπως λέει, ψήφισε και ο Νίκος Βούτσης ως βουλευτής» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος.

Είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι ότι οι βουλευτές τους δεν θα διεκδικήσουν τα αναδρομικά που προκύπτουν από την κυβερνητική τροπολογία. Την παραίτηση όλων των βουλευτών του κόμματος «από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει ότι δύνανται να εισπράξουν βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια» ανακοίνωσε πρώτα η Νέα Δημοκρατία, κατόπιν εντολής του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την απόφαση αυτή, ως ένδειξη έμπρακτου και αυτονόητου σεβασμού στις θυσίες που έχουν κάνει οι πολίτες τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλος Χρηστίδης ξεκαθάρισε ότι κανείς πρώην βουλευτής δεν πρέπει να διεκδικήσει αναδρομικά, ενώ και ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε ότι ούτε οι πρώην βουλευτές του κόμματος θα διεκδικήσουν αναδρομικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα