Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει στη Δικαιοσύνη Σαλμά και Βορίδη

Τι αναφέρεται στο πόρισμα για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσειςΣτη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στέλνουν τους βουλευτές και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη και Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων των 1.500 ευρώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι εν λόγω εξετάσεις φέρεται ότι έγιναν στο διαγνωστικό κέντρο συγγενικών προσώπων του Μάριου Σαλμά, με βάση την τιμή των 1.500 ευρώ ανά εξέταση. Η παραπάνω τιμή ορίστηκε με υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη και, σύμφωνα με τους βουλευτές, οδήγησε σε μεγάλη ζημιά το Δημόσιο.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως το μέγεθος της ζημιάς γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι το κόστος της εξέτασης μειώθηκε, ύστερα από έναν χρόνο, από τα 1.500 στα 150 ευρώ, συν 150 ευρώ τα αναλώσιμα. Η κυβέρνηση, στο πόρισμά της που δημοσιεύθηκε και συζητείται σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κάνει λόγο για «σοβαρές υπόνοιες μεθόδευσης και συμπαιγνίας, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να βρεθεί ζημιωμένο», ενώ μιλά και για «τυπικό δείγμα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος».

Αναφορικά με τις τυχόν ευθύνες του κ. Βορίδη αναγράφεται στο πόρισμα ότι «ο κ. Βορίδης ελέγχεται πρωτίστως για τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, την παράκαμψη και αγνόηση των αντιρρήσεων που του εξέφρασαν οι διευθύνσεις του υπουργείου Υγείας». Για τον κ. Σαλμά τονίζεται ότι εκμεταλλεύθηκε την αδιαφορία των αρμοδίων «με σκοπό το οικονομικό όφελος».

Την ίδια ώρα, ευθύνες επιρρίπτονται και στον πρώην πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ΕΣΥ Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, ενώ αναφορά γίνεται και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επί προεδρίας Γιώργου Πατούλη. Μάλιστα, ζητείται άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των δύο εταιριών οι οποίες πραγματοποίησαν την εξέταση. Η συζήτηση σήμερα αναμένεται «καυτή», καθώς η Ν.Δ. θα υποστηρίξει ότι ουδεμία πολιτική ευθύνη «γαλάζιου» βουλευτή υπάρχει, αφού οι επίμαχες εξετάσεις έγιναν το 2015-2016, επί ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα