Πνευματική άλωση

Το ιστορικό, δομικό πρόβλημα της Ελλάδας, εξαιρουμένων των εσωτερικών ερίδων και της έλλειψης εμπνευσμένης ηγεσίας με εθνικό όραμα, είναι η Τουρκία.

 

Το μόρφωμα που εξαπλώθηκε σαν μεταστατική, θανατηφόρα ασθένεια στην περιοχή και αφαίρεσε τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στο πλαίσιο καλοσχεδιασμένων γενοκτονιών.

 

Ο τουρκισμός είναι το ιδεολόγημα που συγκαλύπτει -όταν δεν εγκωμιάζει- τη βία με την οποία υποχρεώνονται δεκάδες λαοί και φυλές της Μικράς Ασίας να υπηρετούν μια φασιστική υπερδομή, που προελαύνει όπου υποχωρεί ο πολιτισμός. Η ανθρώπινη ζωή σ' αυτή τη χώρα έχει μικρότερη αξία από τις σφαίρες των Γκρίζων Λύκων και τις λεπίδες των παρακρατικών, που κόβουν τα λαρύγγια όσων τολμούν να μιλήσουν για ελευθερία.

 

Κατά καιρούς, οι δυνάστες που γεννά το σύστημα εξουσίας της Τουρκίας πραγματοποιούν εφόδους προς τη Δύση, με πρώτο «υποδοχέα» των κτηνωδών διαθέσεων της Αγκυρας την Ελλάδα. Των στρατιωτικών επιθέσεων, κατά παράδοσιν, προηγείται απόπειρα εξοικείωσης των υπό εξανδραποδισμόν πληθυσμών με τη φρίκη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 

Κάτι τέτοιο δείχνει να είναι και η μέλλουσα προβολή της σειράς «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. Η καταιγίδα των τουρκικών σίριαλ που μας «μαθαίνουν» να «αγαπάμε» την τουρκική καθημερινότητα ολοκληρώνεται με ένα σίριαλ αμιγώς ιστορικού περιεχομένου, για τη ζωή, τους έρωτες και τα πάθη του σουλτάνου που έφτασε, το 1529, να πολιορκήσει τη Βιένη!

 

Ο εξωραϊσμός της 400ετούς σκλαβιάς, που έζησε ο Ελληνας μέσα στον οθωμανικό τάφο, πρέπει να θεωρείται σίγουρος. Η προπαγάνδα της γείτονος αναβιβάζεται πλέον χρονικά και ποιοτικά. Από τη συμπάθεια στον σύγχρονο μεσοαστό ή μεγαλοαστό Τούρκο τώρα περνάμε στον θαυμασμό των αρχιτεκτόνων της απώλειας της ελευθερίας μας!

 

Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 έγινε εφικτή λόγω της ένοπλης επίθεσης των ορδών του Μωάμεθ Β' και της παρακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τώρα η πνευματική άλωση ξεκινάει από την τηλεόραση.

 

Οι προθέσεις και τα συμφέροντα εκάστου είναι αντιληπτά, αλλά δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ειδικά από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη σε όλους η συσκευή που ονομάζεται τηλεκοντρόλ.