«Να εξισωθούν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι»!

Κατατέθηκαν οι προτάσεις των ΑΝ.ΕΛ. για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρησηTις προτάσεις τους για τη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσαν χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, όπως εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την περασμένη Παρασκευή. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό και η δυνατότητα σε αυτόν να αναπέμψει στη Βουλή, μία φορά κατ’ έτος, νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτήν, εκθέτοντας και τους λόγους αναπομπής. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να υποβάλει στη Βουλή προς ψήφιση αίτημα έκδοσης διατάγματος για διενέργεια δημοψηφίσματος για σοβαρό εθνικό θέμα.

Οι ΑΝ.ΕΛ. προτείνουν επίσης την καθιέρωση του συστήματος απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές, καθώς και ανώτατου ορίου βουλευτικής θητείας για τρεις συνεχόμενες και πλήρεις θητείες (εξαιρούνται οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων). Από κοινό ψηφοδέλτιο, εξάλλου, θα εκλέγονται 15 βουλευτές-σύμβουλοι, με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, από τους καταγεγραμμένους Ελληνες ομογενείς. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Για τα ποινικά αδικήματα που τελούν υπουργοί και υφυπουργοί -όχι κατά την άσκηση, αλλά επ’ ευκαιρία της άσκησης των καθηκόντων τους, σύμφωνα με την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ.- θα ακολουθείται η διαδικασία του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως για όλους τους πολίτες, χωρίς καμία ανάμειξη της Βουλής (νόμος περί ευθύνης υπουργών). Επίσης, εξομοιώνονται οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες, την ίδια ώρα που φόροι, τέλη και εισφορές οιασδήποτε μορφής και είδους, έκτακτοι και τακτικοί, απαγορεύεται συνολικά να υπερβαίνουν το 50% του φορολογητέου εισοδήματος κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου.

Κληρωτή δημοκρατία

Για πρώτη φορά εισάγονται η διαδικασία κληρωτής δημοκρατίας για την ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων και η εκλογή από όλους τους δικαστές των επικρατέστερων, μεταξύ των οποίων διεξάγεται κλήρωση ενώπιον των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Στις προτάσεις των ΑΝ.ΕΛ. δεν υπάρχει καμία αναφορά στα θέματα της Εκκλησίας και των σχέσεών της με το Κράτος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε χθες τη 46μελή διακοινοβουλευτική επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση και αύριο θα γίνει η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα