ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΜΟΣ

Η απάντηση σε εκείνους που εκχωρούν την εθνική μας κυριαρχίαΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Παραθέτω τρεις φράσεις από πολιτικά πρόσωπα, που ειπώθηκαν τον τελευταίο καιρό, και θα ερευνήσουμε μαζί το κοινό χαρακτηριστικό των ιδεών που εκφράζουν.

1) Ο συριζαίος Νίκος Παππάς, καλεσμένος πριν από λίγες ημέρες στην ΕΡΤ, είπε: «Η μόνη λύση για τις προοδευτικές δυνάμεις είναι ένας αριστερός (ευρωπαϊκός) φεντεραλισμός. Εάν η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μιλήσουν επιθετικά και δυναμικά για την προοπτική της εμβάθυνσης της ενοποίησης της Ευρώπης, θα βλέπουμε τους επιμέρους εθνικισμούς να κάθονται στη γωνία και να μαζεύουν τάλιρα». Με αυτήν τη φράση του ο κ. Παππάς επιβεβαιώνει πλήρως τον καθηγητή κ. Μαραντζίδη, που έχει πει εδώ και καιρό (και έχει δεχθεί αδίκως επίθεση από πολλούς) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε φάση μετασχηματισμού: από ριζοσπαστικό κόμμα μετατρέπεται σε φιλοευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό. Παρόλο που ιδεολογικά, ως συντηρητικός, είμαι απέναντι από τον λιμπεραλιστή κ. Μαραντζίδη, συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την τοποθέτησή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, είναι συστημικό κόμμα που μάχεται για την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης.

2) Ο Αδωνις Γεωργιάδης της Ν.Δ. σε debate που είχε την 31η Οκτωβρίου 2018 είπε: «Ο Ελληνισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από μια ομοσπονδιακή Ευρώπη». Εκείνη τη στιγμή που το είπε αυτό αποχαιρέτησε για πάντα την εθνικιστική Δεξιά, αφού εθνικισμός και ομοσπονδοποίηση / φεντεραλισμός προφανώς δεν συμβαδίζουν.

3) Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε στο τέλος του πρόσφατου συνεδρίου του Ποταμιού, στο οποίο είχε κατέβει με απολύτως δημοκρατικό τρόπο… ως μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος: «Στόχος μας είναι η αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία (της Ελλάδος), με τελικό στόχο την ευρωπαϊκή ομοσπονδία».

Τι κοινό παρατηρούμε σε όλα τα παραπάνω; Οτι τα συστημικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ / Ν.Δ. / Ποτάμι αλλά και ΚΙΝ.ΑΛ. παλεύουν σκληρά για την ολοκληρωτική εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στον κεντρικό γραφειοκρατικό γαργαντούα των Βρυξελλών, ο οποίος καταβροχθίζει με μανία φόρους από κάθε έθνος της Ευρώπης, αλλά και προσπαθεί να καθυποτάξει λαούς. Λαούς ιστορικούς, με αγώνες αιώνων για την ελευθερία τους και τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητάς τους. Το πολιτικό κατεστημένο, που βασίζεται σε αριστερές απόψεις σοσιαλισμού, ορθοπολιτικού ψευδοπροοδευτισμού και κάλπικου φιλελευθερισμού, αγωνιά να επιβιώσει πάνω στις πλάτες μας και στους κόπους μας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να εξαφανίσει στον ολετήρα του φεντεραλισμού την εθνική μας συνείδηση. Η μόνη αντιμετώπιση αυτών των συστημικών κομμάτων είναι η αυθεντική, πατριωτική, ελεύθερη, αντισυστημική, χριστιανική και εθνικιστική Δεξιά. Αναζητήστε την.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα