Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ;

Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, οι άνθρωποι που βρίσκονται πέριξ του κ. Μητσοτάκη είναι για να τον προστατεύουν ή για να τον εκθέτουν;Από τον 
Νίκο Ελευθερόγλου

Είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους… επιτελάρχες της Ν.Δ. Δηλαδή, να μην περιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καθίσει να χάσει με κάτω τα χέρια. Οτι σχεδίαζε αντεπίθεση διαρκείας με παροχές (και όχι μόνο), ώστε να κλείσει την ψαλίδα που υπήρχε με τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά οι… σοφοί της Πειραιώς, που έχουν οδηγήσει ουκ ολίγες φορές στα βράχια την ηγεσία της Ν.Δ., παραμύθιαζαν τους πάντες, αναλύοντας το μεγαλοφυές και στρατηγικό σχέδιο της αυτοδυναμίας! 

Αντί, δηλαδή, να ετοιμάζουν ένα πειστικό αφήγημα για να κάνουν τους πολίτες να στηρίξουν με την καρδιά τους τη Ν.Δ. (και όχι να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ), επικέντρωσαν μόνο στο πώς θα μοιραστούν τις καρέκλες την επόμενη μέρα για να κάνουν τις δουλίτσες τους.
Μιλάμε για τους ίδιους που επιχειρούσαν να πείσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μετά τις εθνικές και ότι η Ν.Δ. θα έχει εκείνο το χρονικό διάστημα που θα της επιτρέψει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ώστε να μην έχει προβλήματα υποψηφιοτήτων.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεγαλοφυούς στρατηγικής το βιώνει η Ν.Δ. για τα καλά, καθώς οδεύει με δεκάδες «αντάρτικα» ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα. Για να μη μιλήσουμε για το μέγα φιάσκο με τις υποψηφιότητες στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Αφού οι υποψήφιοι είδαν τον πρόεδρο της Ν.Δ. και από τους γίγαντες της επικοινωνίας διέρρευσαν οι συναντήσεις και το «κλείδωμα» των υποψηφιοτήτων, ήρθαν τα «όχι», με αποτέλεσμα να πνιγούν τόσο τα σχέδια όσο και οι υποψήφιοι στα νερά των λιμανιών των πόλεών τους. Και αναρωτιόμαστε, πραγματικά, αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται πέριξ του κ. Μητσοτάκη είναι για να τον προστατεύουν ή για να τον εκθέτουν; Είναι με την παράταξη ή λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της Ν.Δ. και της ηγεσίας της; Διότι, εάν δεν καταλαβαίνουν τη ζημιά που κάνουν, τότε είναι διπλά επικίνδυνοι.

Εάν συνέβαινε πρώτη φορά, θα λέγαμε ότι είναι τυχαίο ή λανθασμένη εκτίμηση. Ανθρώπινα και τα δύο. Αλλά πράξη επαναλαμβανόμενη δεν είναι τυχαία και υποκρύπτει ή δόλο ή βλακεία. Το κακό είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις τη ζημιά την πληρώνει ο αρχηγός, που φαίνεται αδύναμος στο να μπορεί να βρει υποψηφίους σε δύο μεγάλους δήμους, στους οποίους κάποτε έδινε πολιτικές μάχες κορυφής. Το ίδιο ισχύει όταν το μήνυμα που στέλνεται είναι διαφορετικό σε άλλες περιοχές. Δεν μπορεί αλλού να διαγράφεις στελέχη, γιατί δεν κατεβαίνουν με τον υποψήφιο του κόμματος ή γιατί κατεβάζουν «δικά» τους ψηφοδέλτια και, από την άλλη, να μην τολμάς να βγάλεις ούτε ανακοίνωση για άλλα κορυφαία κομματικά στελέχη για να μην ενοχληθούν συγκεκριμένοι παράγοντες που κρύβονται από πίσω τους.

Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι σύμβουλοι της Πειραιώς έχουν άλλες… άκρες και άλλα σχέδια στο μυαλό τους από αυτά που οφείλει να έχει η ηγεσία της παράταξης. Ο χρόνος πλέον λειτουργεί αντίστροφα, τουλάχιστον για τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές. Δεν ξέρουμε καν αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. προλαβαίνει να πάρει σκούπα και να καθαρίσει ένα περιβάλλον που λειτουργεί σαν δούρειος ίππος σε βάρος της παράταξης και θέλει να μην κυβερνήσει η Ν.Δ.

Προσοχή, όχι μόνο στο να κερδίσει τις εκλογές, αλλά να μπορεί να κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Διότι κάποιοι θέλουν τη Ν.Δ. είτε… δεξιά παρένθεση είτε όμηρο της τάχα μου δήθεν εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ. Αυτής της πτέρυγας, τα επίλεκτα στελέχη της οποίας είτε μπήκαν στον Κορυδαλλό είτε φλερτάρουν με τα κάγκελά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα