Ρώμη: Ο Σαλβίνι έστειλε μπουλντόζες σε παράνομο καταυλισμό

«Οι χώροι της ανομίας δεν θα γίνονται πλέον ανεκτοί» λέει και ξαναλέει ο Ματέο Σαλβίνι κι όχι για λόγους εντυπώσεων, αλλά γιατί το εννοεί Στόχος των Αρχών αυτήν τη φορά ήταν ένας καταυλισμός στη Ρώμη, ένας από τους πιο γνωστούς στην ευρύτερη περιοχή της αιώνιας πόλης, στον οποίο αναζητούσαν καταφύγιο καθημερινά περίπου 200 άτομα, κυρίως μετανάστες, άστεγοι και Ρομά.

Για τον εν λόγω καταυλισμό δόθηκε δεύτερη φορά εντολή να διαλυθεί, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο εκεί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, είχε διαπραχθεί βιασμός.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει τον καταυλισμό, ο οποίος ανήκε στην οργάνωση αρωγής Baobab Experience, προκάλεσε αντιδράσεις. «Ετσι λύνουν τα κοινωνικά προβλήματα στη Ρώμη: Με την αστυνομία και τους εκσκαφείς. Ντροπή γι’ αυτή την πόλη» έγραψε στο twitter η ΜΚΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Ρώμη και σε άλλες ιταλικές πόλεις πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις κατά της στάσης που τηρεί η κυβέρνηση στο Προσφυγικό.

Την ίδια ώρα τρέχουν και οι εξελίξεις αναφορικά με τη σύγκρουση Ιταλίας – Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό που δεν αρέσει στις Βρυξέλλες. Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιούσε σαν… κοράκι ότι το σχέδιο της Ρώμης για αύξηση των κοινωνικών δαπανών ενέχει «σημαντικά ρίσκα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα