Πυρηνικά του Κιμ ξετρύπωσε δορυφόρος

Σοκ! Η Πιονγιάνγκ έχει αδήλωτες βάσειςΤι κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ συνάντησε τον περασμένο Ιούνιο για πρώτη φορά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τι κι αν οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την αποπυρηνικοποίηση της Κορέας, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ δεν δείχνει να συμμορφώνεται με όσα συμφώνησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης στη Σύνοδο Κορυφής της Σιγκαπούρης. Παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου, η χώρα διατηρεί ακόμη μία σειρά από μυστικές βάσεις πυρηνικών όπλων, οι οποίες καταγράφηκαν πρόσφατα από δορυφόρους.

Η έκθεση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), που χρησιμοποίησε τις δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει και να καταγράψει τις «αδήλωτες» βάσεις, επικεντρώθηκε στη βάση Σάκανμολ, η οποία είναι εξοπλισμένη με βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιήσουν βαλλιστικές κεφαλές μεσαίου βεληνεκούς.

Αποκάλυψη

Το πρώτο μέσο που χρησιμοποίησε τις δορυφορικές εικόνες και την έκθεση του CSIS ήταν οι «New York Times», που δημοσίευσαν ρεπορτάζ με τίτλο «Στη Βόρεια Κορέα οι πυραυλικές βάσεις υποδηλώνουν μια μεγάλη εξαπάτηση». Η απάντηση στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας ήρθε από την προεδρία της Νότιας Κορέας, η οποία υποστήριξε ότι η ύπαρξη των βάσεων «δεν είναι κάτι καινούργιο», απορρίπτοντας τη λέξη «εξαπάτηση» από τους «New York Times».

«Συζητήσεις για “μυστικές” ή “αδήλωτες” βάσεις ή “εξαπάτηση” μπορεί να προκαλέσουν παρανόηση, την ώρα που υπάρχει ανάγκη για διάλογο μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, διότι μπορεί να εμποδίσει τις συνομιλίες και να υπονομεύσει την έναρξη διαπραγματεύσεων» υποστήριξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ν. Κορέας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα