Η αντιπολίτευση συμφώνησε με τις θέσεις των κληρικών

Βαρόμετρο για τη στάση που θα τηρήσει ο εφημεριακός κλήρος στο ζήτημα της μισθοδοσίας τους αποτελεί η απόφαση που θα λάβει η ΙεραρχίαΟ Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) βρίσκεται σε επιφυλακή. Ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας ο ΙΣΚΕ δεν αποκλείει, αν χρειαστεί, να συγκαλέσει γενική συνέλευση των κληρικών όλης της Ελλάδας και θα καλέσει σε αυτήν εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

Χθες το προεδρείο του συνδέσμου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο Βασίλης Λεβέντης συμφώνησαν με τις θέσεις του ΙΣΚΕ περί μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου.

Πάγια θέση των κληρικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδέσμου τους, είναι να παραμείνει το καθεστώς μισθοδοσίας, ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και συνταξιοδότησης με τη μορφή που έχει σήμερα. Ο ΙΣΚΕ ζητά σε θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο να συμμετέχουν εκπρόσωποί του στις επιτροπές της Ιεράς Συνόδου, ώστε να καταθέτουν την άποψή τους σε αυτές.

Παράλληλα, οι κληρικοί απέκρουσαν τις απόψεις ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, σημειώνοντας ότι αν οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε ποιες δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις θα δώσει η κυβέρνηση;

Τέλος, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος υπογραμμίζει ότι «είναι ο συλλογικός φορέας εκπροσώπησης του εφημεριακού κλήρου και δεν μπορεί να σιωπήσει στην απόπειρα για την πιο βίαιη εργασιακή ανατροπή στη νεότερη Ιστορία της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν αγωνιστούμε για τα δίκαια του εφημεριακού κλήρου, θα είμαστε υπόλογοι σε όσους μας εξέλεξαν και στις οικογένειές τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα