Η βόμβα λέει «Πυρήνες»

Βέβαιη η ΕΛ.ΑΣ. ότι θα βρει DNΑ στην απόπειρα κατά ΝτογιάκουΣε πυρετώδεις διεργασίες, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που οι τρομοκράτες τοποθέτησαν προχθές έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, βρίσκονται οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο 24ωρο οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής θα είναι σε θέση να έχουν στα χέρια τους αποτυπώματα και γενετικό υλικό του κατασκευαστή της βόμβας καθώς και του ανθρώπου που έκλεψε το μικρού κυβισμού μηχανάκι του Δήμου Βύρωνα, στην μπαγκαζιέρα του οποίου τοποθετήθηκε η βόμβα.

Οπως λένε έμπειροι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, στην κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υπάρχουν σημεία και στάδια που ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί γυμνά τα χέρια του, καθώς δεν είναι δυνατό να φορά χειρουργικά γάντια. Κατά συνέπεια, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο θεωρεί βέβαιο ότι θα εντοπιστούν σύντομα στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν άμεσα την ταυτότητα του βομβιστή, στην περίπτωση βέβαια που είναι σεσημασμένος.

Στην αντίθετη περίπτωση, θα απαιτηθούν εξειδικευμένες έρευνες που ίσως κρατήσουν μεγάλο χρονικό διάστημα ως την ταυτοποίησή του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι μετά την ενδελεχή εξέταση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού ότι πίσω από την τοποθέτησή του στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκονται νέα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Αλλωστε η οργάνωση έχει αποδειχθεί Λερναία Υδρα αφού, παρά τις απανωτές συλλήψεις μελών της, καταφέρνει να σχηματίζει νέα κύτταρα δράσης, ακόμα και στην περιφέρεια.

Εξετάζοντας τη συνδεσμολογία της βόμβας μαζί με τους πυροτεχνουργούς που την απενεργοποίησαν, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού πρόκειται για κατασκευή όμοια με αυτή που χρησιμοποιούσε η πρώτη γενιά της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Ωστόσο εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ανακοίνωση για ανάληψη ευθύνης της βομβιστικής απόπειρας, αφού το εγχείρημα έτυχε πλήρους αποτυχίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα