Η Μαριλίζα «μοίρασε» τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Επιμένει στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση, με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να εξειδικεύει μάλιστα τις προτεραιότητες που θέτει όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμαΟπως ανέφερε σε συνέντευξή της, προτεραιότητα θα δοθεί στην Παιδεία με την πρόσληψη μόνιμων καθηγητών, στην Υγεία με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην Αυτοδιοίκηση, όπου θα προσληφθούν περίπου 8.000 στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, προσλήψεις που ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, καθώς και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Οι προσλήψεις είναι στοχευμένες, με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, και πάντα μέσω ΑΣΕΠ» διαβεβαίωσε και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «αντί να κάνουν διάφορες μεγαλοστομίες περί των προσλήψεων, να εξετάσουμε και να συμφωνήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό».

Απαντώντας στην αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει θέμα προσλήψεων για προεκλογικούς λόγους, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει διότι, αφενός, τώρα η χώρα βγήκε από το Μνημόνιο και, αφετέρου, διότι από το επόμενο έτος θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για καθεμία αποχώρηση, που θα έχει ως αποτέλεσμα «όχι τη διόγκωση του κράτους, αλλά τη διακοπή της συνεχούς συρρίκνωσης των τελευταίων οκτώ ετών». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του κανόνα 1:1 (μία πρόσληψη για καθεμία αποχώρηση) και επιστροφή στο 1:5 (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) βρίσκεται σε αντίθεση ακόμα και με το μεσοπρόσθεσμο πρόγραμμα του 2012, που υπέγραψε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτή την ιδεοληψία είτε γιατί θέλει να απευθυνθεί σε ένα ειδικό κοινό είτε γιατί θέλει να κλείσει το μάτι σε διάφορα συμφέροντα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα