Οι δικηγόροι θέλουν να βγάλουν τον «Ελ Τσάπο» αθώο!

Ως «αποδιοπομπαίο τράγο» της μεξικανικής κυβέρνησης, κορυφαία στελέχη της οποίας έλαβαν εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες από το καρτέλ του, παρουσίασαν χθες οι δικηγόροι του τον διαβόητο βαρόνο της κοκαΐνης……Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του, που άρχισε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης!

Την ίδια ώρα, βέβαια, η κατηγορούσα Αρχή, απευθυνόμενη στην έδρα του δικαστηρίου, περιέγραφε τον κατηγορούμενο ως έναν απόλυτα αδίστακτο αρχηγό συμμορίας. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έλεγχε τίποτα» υποστήριξε ο Τζέφρι Λίχτμαν, συνήγορος υπεράσπισης του Γκουσμάν, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην πολυαναμενόμενη δίκη που διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και αναμένεται να διαρκέσει πάνω από τέσσερις μήνες. Ο συνήγορος κατηγόρησε, μάλιστα, τον απερχόμενο πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο, καθώς και τον προκάτοχό του, τον Φελίπε Καλδερόν, ότι έλαβαν «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» σε δωροδοκίες από το καρτέλ Σιναλόα. Τις πληρωμές, όμως, κατά τον Λίχτμαν, έκανε ο Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Σαμπάδα, συγκατηγορούμενος του «Ελ Τσάπο», που όμως διαφεύγει τη σύλληψη.

Αμεσα οι εκπρόσωποι της μεξικανικής προεδρίας έσπευσαν να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «ψευδείς και δυσφημιστικούς» και δίνοντας το στίγμα τι πρόκειται να επακολουθήσει στη δίκη, την οποία έσπευσαν να καλύψουν πάνω από 100 δημοσιογράφοι. Στα αξιοσημείωτα της δίκης, πάντως, αξίζει να αναφερθεί και ο τρόμος των ενόρκων, καθώς πολλοί εξ αυτών έσπευσαν να αιτηθούν εξαίρεση από τη διαδικασία, λόγω του φόβου των αντιποίνων από τον βαρόνο των ναρκωτικών ή τους στενούς συνεργάτες του!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα