Πάγωσε η αγορά! Πτώση τζίρου 7% στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Απογοητευτικός είναι ο τζίρος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με την αγορά να είναι παγωμένη εν αναμονή και της Black Friday (23 Νοεμβρίου), για την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει διαφημιστικές καμπάνιες

Με βάση τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων σε 59 περιοχές της χώρας, καταγράφηκε πτώση του τζίρου κατά 7% (μέσο όρο), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Στην έρευνα της ΕΣΕΕ, το 47% των επιχειρήσεων κατέγραψε χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εκπτωτική περίοδο (37%).

Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά σε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τα καταστήματα της πρωτεύουσας, με έξι στις 10 επιχειρήσεις να ζητούν να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ως αναποτελεσματικές και τον πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Καφούνη να υπογραμμίζει ότι το φορολογικό - ασφαλιστικό ξεζούμισμα και η έλλειψη ρευστότητας οδηγούν την αγορά σε ασφυξία.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έκανε λόγο για ανάγκη συνολικής αλλαγής στις προσφορές και τις εκπτώσεις, οι οποίες γίνονται πλέον περίπου 150 μέρες τον χρόνο, κάτι που οδηγεί σε αναίρεση του ίδιου του νοήματος των εκπτώσεων.

Β. Παπ.