ΔΕΗ: Τέσσερις οι προτάσεις για την αναβάθμιση στο Αμύνταιο

Τέσσερις προτάσεις έχουν κατατεθεί στη ΔΕΗ για την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου, όπως υποστήριξε χθες, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Βουλή, ο επικεφαλής της επιχείρησης Μανώλης ΠαναγιωτάκηςΟ κ. Παναγιωτάκης τόνισε ακόμα μια φορά ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας ώσπου να τεθεί σε λειτουργία ο νέος σταθμός «Πτολεμαΐδα 5». Ειδικά για τον ΑΗΣ Αμυνταίου ο επικεφαλής της ΔΕΗ γνωστοποίησε ότι προωθείται διαγωνισμός για την περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση.

Η επιχείρηση, όπως είπε, έχει δεχθεί τέσσερις προτάσεις από τους ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ιντρακάτ, Κοπελούζου και Μυτιληναίου. Γι’ αυτό θα προσλάβει διεθνή οίκο ο οποίος θα αξιολογήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα.

Για το θέμα του Αμυνταίου στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απάντησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Οπως είπε, το Αμύνταιο περιλαμβάνεται στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό ως το 2030, που βρίσκεται από την Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση.

Για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη υποστήριξε ότι «είναι κομβικής σημασίας για τον ενεργειακό σχεδιασμό και πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία», ενώ θεωρεί ότι είναι εύλογες οι παρατάσεις που δόθηκαν για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών λόγω της τεχνικής δυσκολίας του εγχειρήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα