Εγκυρες Πηγές: Ο Μητσοτάκης «πέταξε έξω» τον Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Αναθεώρησης

➥ Πολύ ψωμί κρύβει η αντικατάσταση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος (φωτό), η οποία έρχεται να προστεθεί σε ακόμη ένα γεγονός:Στον αποκλεισμό του καθηγητή Νομικής Θεόδωρου Φορτσάκη από τη συγκεκριμένη επιτροπή. Και αυτή έχει ψωμί. Τι ακριβώς συνέβη;

➥ Στην περίπτωση Μεϊμαράκη το μείζον είναι η διαφωνία του πρώην προέδρου της Ν.Δ. με τον πυρήνα της πρότασης αναθεώρησης του κόμματος. Η ξαφνική στροφή Μητσοτάκη και η εγκατάλειψη της θέσης για εκλογή από τον λαό σε περίπτωση αποτυχημένων ψηφοφοριών, καθώς και η πρόταση της Ν.Δ. να αναπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανώτατος δικαστικός σε περίπτωση αδυναμίας (αντί του προέδρου της Βουλής που ισχύει σήμερα) κρίθηκαν από τον κ. Μεϊμαράκη ότι δεν είναι θέσεις υπερασπίσιμες από τον ίδιο.

➥ Αν, άλλωστε, συζητά τη μετακίνησή του από το εθνικό Κοινοβούλιο στο ευρωπαϊκό, αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι διαφωνεί με το Ασφαλιστικό της Ν.Δ. και με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους. Προκειμένου, λοιπόν, να μην καταψηφίζει μείζονα νομοσχέδια με τα οποία διαφωνεί κρίθηκε προτιμότερο να μετακινηθεί στο Στρασβούργο.

➥ Βεβαίως, πέραν όλων των άλλων, ο Βαγγέλης, που αυτόν τον καιρό αναλύει -όπως όλη η παράταξη- τις ευεργετικές συνέπειες της μετεγγραφής Τατσόπουλου στη Ν.Δ., είχε και άλλο θέμα: Δεν νομίζω ότι τον ενθουσίαζε η προοπτική της συνύπαρξης στην ίδια επιτροπή με τον γνωστό αντιπρόεδρο της Ν.Δ…

➥ Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον. Δεν είμαι, επίσης, βέβαιος ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενθουσιάστηκε από το γεγονός ότι ο Βαγγέλης άνοιξε διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προχθές στη Βουλή παρόντος του ιδίου.

➥ Πλην Μεϊμαράκη (φωτό αριστερά), όμως, υπάρχει και ο Φορτσάκης (φωτό δεξιά). Ολοι απορούν γιατί δεν περιελήφθη στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεώρησης. Εικάζω τι συνέβη. Οι θέσεις Φορτσάκη για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, όπως είχαν καταγραφεί σε άρθρο στην «Καθημερινή», είναι λίαν αυστηρές.

➥ Οταν τις διάβασε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ., που έχει τα άγχη του, διαμαρτυρήθηκε. Δεν θα σας πω πού διαμαρτυρήθηκε γιατί με δεσμεύει το off the record, αλλά διαμαρτυρήθηκε πάντως. Το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας του κορυφαίου είναι, νομίζω, η εξαίρεση του διαπρεπούς νομικού Φορτσάκη από την Επιτροπή Αναθεώρησης… Δεν περιγράφω άλλο!

Κάποιοι πανηγυρίζουν ότι το άνοιγμα των λογαριασμών του Σημίτη συσπείρωσε την Κεντροαριστερά. Μα, αυτός ήταν ο στόχος, παιδιά. Η επιβίβαση στο ίδιο καράβι και το φουντάρισμα!

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα