Πυρά Καμμένου για τα «γαλάζια» θαλασσοδάνεια

Οι καταγγελίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου για δικαστική καταδίκη της Ν.Δ. σχετικά με τα απλήρωτα τραπεζικά δάνειά της επιβεβαιώνουν πλήρως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 5ης Σεπτεμβρίου της «δημοκρατίας» με τον τίτλο «Νέα βόμβα για τα δάνεια Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ» Η εφημερίδα μας είχε αποκαλύψει ότι η πρώτη τράπεζα που κατέθεσε (και κέρδισε) αγωγή σε βάρος της Ν.Δ. ήταν η Τράπεζα Πειραιώς και χθες ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., με αφορμή τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, έθεσε τα σχετικά ερωτήματα προς τη Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, την κάλεσε να απαντήσει εάν έχει εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ενάγουσα συστημική τράπεζα και για ποιον λόγο καθυστερεί η εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας με συντηρητική κατάσχεση. Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο κοινοποίησε και την τελευταία, όπως ανέφερε, σελίδα της δικαστικής απόφασης και επιφυλάχθηκε να προβεί σε αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες.

Επιχειρώντας να απαντήσει στον κ. Καμμένο, η Ν.Δ. επί της ουσίας δεν τοποθετήθηκε στο ζήτημα, αλλά τόνισε πως «αισθάνεται την ανάγκη να του υπενθυμίσει ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ηταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Ν.Δ., καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα». Σύμφωνα με το «γαλάζιο» επιτελείο, η Ν.Δ. έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της, ενώ συνέστησε στον κ. Καμμένο να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος.

Ανταπαντώντας οι ΑΝ.ΕΛ., τόνισαν πως «η Ν.Δ., που υπηρέτησε ο κ. Καμμένος, δεν ήταν η Ν.Δ. του υιού Παπαντωνίου, του Αδωνη και του Νίκου Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του αυτοεπονομαζόμενου… Βουκεφάλα Τατσόπουλου, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία εταίρος και συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ. Ηταν η Ν.Δ. του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή». Και συνέχισε η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ.: «Θυμίζουμε στον κ. Κούλη Μητσοτάκη ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έκανε πολιτική πουλώντας την περιουσία του και όχι μοιράζοντας καράβια σε κουμπάρους εφοπλιστές, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα