«Περίεργη» αντικατάσταση του Β. Μεϊμαράκη από την επιτροπή για την αναθεώρηση

Ερωτήματα προκάλεσε η αιφνίδια αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη 12μελή ομάδα της Ν.Δ. που συμμετέχει στην ειδική επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος! Χθες, συγκεκριμένα, ο γραμματέας της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας άλλαξε την αρχική σύνθεση του καταλόγου των βουλευτών της Ν.Δ., που είχε σταλεί στις υπηρεσίες της Βουλής πριν από λίγα 24ωρα και στη θέση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. τοποθετήθηκε η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του Μοσχάτου, πάντως, δίνουν την εικόνα μιας αντικατάστασης ρουτίνας, που δεν έχει πολιτικές ή εσωκομματικές σκοπιμότητες, με συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. να διευκρινίζουν ότι «είναι κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν έγινε γνωστό ότι η επιτροπή θα έχει διάρκεια δύο μηνών». Οπως εξηγούσαν περαιτέρω οι ίδιες πηγές, «αυτό συνέβη διότι θα συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά επί πολλές ώρες, γεγονός που δεν θα επέτρεπε στον κ. Μεϊμαράκη τη συμμετοχή του, λόγω φόρτου εργασίας».

Την ίδια ουσιαστικά εκδοχή, ότι δηλαδή πρόκειται για επιθυμία του κ. Μεϊμαράκη, δίνουν και από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι όταν έγινε γνωστή η αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη, ο ίδιος φέρεται ότι αρχικά αγνοούσε αυτή την εξέλιξη και τη διέψευδε.

Στο μεταξύ, η αιτιολόγηση του «φόρτου εργασίας», λόγω της δίμηνης διάρκειας των εργασιών της επιτροπής της Βουλής, έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι ο κατάλογος των μελών της επιτροπής με τη συμμετοχή του κ. Μεϊμαράκη είχε κλείσει τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ενώ μόλις προχθές, την Τετάρτη, η Ν.Δ. ζητούσε στη Βουλή οι εργασίες της επιτροπής να διαρκέσουν τρεις μήνες και όχι δύο, ώστε να γίνει ουσιαστική και σε βάθος δουλειά.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στη 46μελή επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκη Κεραμέως, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Τασούλας, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Τσιάρας, Κωστής Χατζηδάκης και η Ολγα Κεφαλογιάννη που αντικατέστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Θ. Λαπαναΐτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα