Folli Follie: Σύντομα ξεμένει από ταμείο

Τη Δευτέρα οι δικαστικές αποφάσεις για την εταιρίαΘεωρητική και μόνο σημασία έχουν, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι συζητήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie, αφού η εταιρία της οικογένειας Κουτσολιούτσου ξεμένει σύντομα από ταμείο (έχει πλέον περί τα 4.000.000 ευρώ), ενώ οι απίστευτες ατασθαλίες στην Ασία τη σέρνουν στον γκρεμό. 

Κατά τα λοιπά, χθες η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου εκδικάστηκε η αίτηση για υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, έδωσε προθεσμία έως σήμερα ώστε να προσκομιστούν τα υποστηρικτικά έγγραφα και σημειώματα.

Παράλληλα, εκδικάζεται και η αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης που κατέθεσε η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών. Οι αποφάσεις, όπως όλα δείχνουν, θα ληφθούν τη Δευτέρα.

Παραίτηση

Χθες προσκομίστηκε και η έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, την οποία είχαν ζητήσει οι ομολογιούχοι για να συναινέσουν στο νέο αίτημα προστασίας.

Κατά της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές τάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες άσκησαν χθες κύριες παρεμβάσεις. Κύριες παρεμβάσεις άσκησαν επίσης το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές.

Πρόσθετες παρεμβάσεις κατέθεσαν το 53,6% των ομολογιούχων και οι εργαζόμενοι, με αυτές τις δύο πλευρές να τάσσονται υπέρ του αιτήματος προστασίας.

Την αίτηση υπογράφουν σχεδόν 500 εργαζόμενοι και, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσσός, συμφωνούν όλοι οι περίπου 1.300 εργαζόμενοι καθώς, όπως αναφέρει, είναι ο μόνος δρόμος, για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι, εάν δεν της δοθεί προστασία, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα