Τα οπίσθια των Βρυξελλών

Τι κρύβεται πίσω από τη συνεδρίαση της Ευρωβουλής για τον ΓεωργίουΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Ευρωκοινοβούλιο, Στρασβούργο, αργά προχθές βράδυ, ειδική συνεδρίαση για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Στο Λονδίνο συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο της Μέι για το Brexit. Στην ίδια ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η Μέρκελ ξιφούλκησε την προηγούμενη μέρα κατά του Τραμπ για τον ευρωστρατό.

Στην Κομισιόν υπάρχει αγωνία για την Ιταλία. Αυτήν ακριβώς την ώρα που «καίγεται το πελεκούδι», λοιπόν, επιλέγουν οι Φιλελεύθεροι, με τη συναίνεση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (για πρώτη φορά), να συγκαλέσουν ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση Γεωργίου. Την υπόθεση της εσκεμμένης παραποίησης του ελλείμματος του 2009. Η «κινητοποίηση» βεβαίως αποτυγχάνει, η αίθουσα είναι άδεια, ψήφισμα δεν εκδίδεται και τον λόγο λαμβάνουν εκπρόσωποι πολιτικών ομάδων και μερικοί Ελληνες ευρωβουλευτές.

Ω του θαύματος, ευρωβουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και το Ποτάμι συμφωνούν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «πλαστογράφησε» τα στατιστικά στοιχεία του 2009, τινές εξ αυτών, όπως ο Γιώργος Κύρτσος και ο ανυποψίαστος Μίλτος Κύρκος, εκφράζουν την έντονη συμπάθειά τους στο πρόσωπο του διωκόμενου Ανδρέα Γεωργίου (ο οποίος υφίσταται δικαστικές περιπέτειες στην Ελλάδα). Πολιτικώς το ενδιαφέρον είναι διπλό: Ο ΣΥΡΙΖΑ -που αν πιστέψουμε όσα λέει η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά προστατεύει τα πεπραγμένα της θητείας Καραμανλή- επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό. «Οσοι επιχειρούν σήμερα να αξιοποιήσουν τις δικαστικές περιπέτειες που ταλαιπωρούν τον κ. Γεωργίου για να πλήξουν την Ελλάδα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υπενθυμίζουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τα πλαστά στοιχεία» λέει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προφανώς έπειτα από συνεννόηση με την Αθήνα. Δεν αυτοσχεδιάζει. Περίπατος τα σενάρια περί τρίτης συνιστώσας καραμανλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μετά ταύτα.

Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, υπάρχει και η Ν.Δ. Πρώτη φορά συμπράττει η Ν.Δ. μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης που αφορά κατ’ ουσίαν τη θητεία του επί δωδεκαετία ηγέτη της και επί πενταετία πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και, μάλιστα, εναντίον αυτού. Ενδιαφέρον! Την ώρα που στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης υπερασπίζεται τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, στις Βρυξέλλες Κύρτσος – Κύρκος (Ν.Δ. – Ποτάμι) μάχονται τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Ωραία θα πάμε σε εκλογές!

Και το καλύτερο: Το τείχος προστασίας που επιχειρήθηκε να οικοδομηθεί χάρη του υπόδικου κ. Γεωργίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος, εγείρεται πότε; Τη στιγμή που επίκειται η συνεδρίαση του αρμόδιου τμήματος του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο θα κρίνει τελεσίδικα αν θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο για κακούργημα ο υπόδικος κ. Γεωργίου. Με άλλα λόγια, Βρυξέλλες, ευρωομάδες ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων (ο γνωστός Φέρχοφσταντ, που έχει θυμό για τον Καραμανλή επειδή δεν στήριξε την υποψηφιότητά του το 2004 για την προεδρία της Κομισιόν) παρεμβαίνουν ωμά επί εκκρεμούσης δικαστικής διαδικασίας στην Ελλάδα. Ναι! Αυτοί που κατηγορούν την Πολωνία για ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου, εκείνοι που τακτικά κατηγορούν τις ελληνικές Αρχές για πρακτικές Πολωνίας, αυτοί, μάλιστα αυτοί, κατέστησαν πιο Πολωνοί και από τους Πολωνούς! Συγχαρητήρια, τους αξίζει εύφημος μνεία για όσα πράττουν εκεί στα ξένα υπέρ της πατρίδος τους.

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον: Γιατί οι νυσταγμένες Βρυξέλλες κάνουν -έστω αποτυχημένα- τόσο μεγάλη βραδινή κινητοποίηση για έναν συνταξιούχο υπάλληλο του ΔΝΤ; Απάντηση: Μα γιατί αν παραπεμφθεί ο κ. Γεωργίου, στο ακροατήριο θα υποχρεωθεί να μαρτυρήσει από ποιους έπαιρνε εντολές για να αλλοιώσει το έλλειμμα της Ελλάδας. Και αυτό θα «ανατινάξει» Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες. Κάποιοι της Eurostat θα παραπεμφθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εμείς τις έχουμε τις απαντήσεις, βεβαίως. Και τις δημοσιεύουμε. Μήπως καταλάβει κανείς χριστιανός εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. ότι το θέμα δεν αφορά την υστεροφημία του Καραμανλή απλώς, αλλά τη χώρα στο σύνολό της. Αν ομολογήσουν πρέπει να πληρώσουν. Είτε με νέα ρύθμιση του χρέους είτε με αποζημιώσεις -και μάλιστα γενναίες- στη μνήμη εκείνων που έβαλαν τέλος στη ζωή τους μέσα στα Μνημόνια. Θα πρέπει να πληρώσουν για την πενταπλάσια λιτότητα που επέβαλαν στον ελληνικό λαό αν θέλουν να γλιτώσουν τα οπίσθιά τους. Ζητώ συγγνώμη για τη λέξη, αλλά ειλικρινά δεν βρίσκω καταλληλότερη. Αυτή τους αξίζει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα