Στο σκαμνί ο Μπουτάρης για τις διπλές αμοιβές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης……ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, ο πρώην διεθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης και άλλα τέσσερα άτομα, πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, για την υπόθεση των διπλών αμοιβών και των παράνομων επιδομάτων που χορηγήθηκαν, ζημιώνοντάς τον.

Η υπόθεση που θα κληθεί να εξετάσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αφορά την περίοδο 2011-2014.

Η κατηγορία που αποδίδεται σε συνολικά επτά άτομα είναι αυτή της απιστίας από κοινού σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση συνδέεται με δύο σκέλη: Το πρώτο αφορά παράνομες αμοιβές που κατηγορείται ότι εισέπραξε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος φέρεται ότι αμειβόταν τόσο με την ιδιότητα του διευθυντή όσο και με εκείνη του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ το δεύτερο έχει σχέση με την παράνομη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης σε δύο υπαλλήλους του φεστιβάλ.

Oπως καταλήγουν οι εφέτες του Συμβουλίου, το επιπλέον ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο κατηγορούμενος διευθυντής ανέρχεται σε 118.769,84 ευρώ και αποτελεί το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε το φεστιβάλ. Η ζημιά που καταλογίζει το βούλευμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του φορέα το 2013, ανέρχεται σε 96.171,58. ευρώ.

Σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στο Δικαστικό Συμβούλιο ο Γιάννης Μπουτάρης είχε επισημάνει ότι βρέθηκε αντιμέτωπος «με μια παγιωμένη κατάσταση», τονίζοντας ότι η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά «σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας, και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του φεστιβάλ, από το εποπτεύον υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα ο Γιάννης Μπουτάρης είχε αναφέρει: «Είμαι βέβαιος ότι σε επόμενα στάδια η Δικαιοσύνη θα θέσει την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Αλλωστε, σε επιμέρους πτυχή της ίδιας υπόθεσης η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί ότι δεν υπήρξε κάτι αξιόποινο».
Την ίδια ώρα και ενώ ο κ. Μπουτάρης διώκεται, είναι στον κόσμο του, προτείνοντας στο Thessaloniki Summit τη θέσπιση δημοτικών ομολόγων για τα μεγάλα έργα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα