Με κίνηση ΜΑΤ έσωσε τη σημαία από τις φλόγες

Οικογενειάρχης με 20ετή υπηρεσία ο αστυνομικός που με κίνδυνο της ζωής του περιμάζεψε τη γαλανόλευκηΤην ώρα που οι μολότοφ από την πλευρά των «μπαχαλάκηδων» έπεφταν βροχή το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και οι αστυνομικοί απαντούσαν με κρότου – λάμψης κοντά στην περιοχή του ΑΠΘ, ένας άνδρας από τα ΜΑΤ έσκυψε και πήρε από κάτω στην οδό Εγνατίας μια γαλανόλευκη, που «γλίτωσε» κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από μαινόμενους αριστεριστές οι οποίοι έκαιγαν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους. 

Ο αστυνομικός, οικογενειάρχης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εδώ και 20 χρόνια, χωρίς να σκεφτεί το πολεμικό σκηνικό που επικρατούσε τριγύρω του γονάτισε, πήρε την ελληνική σημαία, τη δίπλωσε και την έβαλε ακριβώς πίσω από την ασπίδα του.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορειών για το Πολυτεχνείο και πλησιάζοντας ξανά στο ΑΠΘ οι «γνωστοί άγνωστοι» προκάλεσαν άλλη μια φορά ζημιές σε κτίρια και βιτρίνες καταστημάτων και ξεκίνησαν… πυρ εναντίον των αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού ορισμένοι από τους τελευταίους έβαλαν φωτιά σε μια σημαία, η οποία σώθηκε από έναν άνθρωπο που τιμά το εθνόσημο το οποίο φορά και που και ο ίδιος κινδύνεψε για μισθό μόλις λίγο παραπάνω από 1.000 ευρώ.

«Για εμάς δεν είναι απλά ένα πανί. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο που έσωσε την ελληνική σημεία» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό. «Είδαμε τη σημαία μισοκαμένη και ο συνάδελφος με κίνδυνο να τον χτυπήσουν οι μπαχαλάκηδες έσπευσε να τη μαζέψει» συμπληρώνει.

Ο κ. Τσαϊρίδης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν κάνει λόγο για «βιασμό της λογικής» και μέρα «γιορτής για τους εγκληματίες και ντροπής για τη χώρα» και ζητά να μάθει γιατί δεν δόθηκε εντολή να διενεργηθούν συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, στο πεδίο μάχης που είχε δημιουργηθεί μπροστά από το Πολυτεχνείο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων, σημειώθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό, όμως, σε αυτή την περίπτωση το σύμβολο του έθνους δεν διασώθηκε από αυτούς που καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έκαιγαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων μια ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό τους να προκαλέσουν, έβαλε φωτιά και έκαψε την ελληνική σημαία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα