Μαθητές και Μακεδόνες έδιωξαν τον Γαβρόγλου

«Βροχή» τα χημικά και οι κρότου – λάμψης στα επεισόδια που έγιναν έξω από το 2ο Λύκειο ΣυκεώνEνταση επικράτησε χθες το απόγευμα έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Τα χημικά που έπεσαν και τα οξυμένα πνεύματα είχαν ως αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί ποτέ ο υπουργός και να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν από νωρίς μαθητές και φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στο λύκειο. Περίπου 50 άτομα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην αίθουσα της εκδήλωσης για να θέσουν ερωτήματα στον κ. Γαβρόγλου, ωστόσο απωθήθηκαν από αστυνομικούς που δημιούργησαν φραγμό στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου – λάμψης.

Παραδίπλα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.
Αν και οι δύο ομάδες διαμαρτυρόμενων δεν ήρθαν σε επαφή και η ένταση που δημιουργήθηκε γρήγορα αποκλιμακώθηκε, οι διοργανωτές αποφάσισαν τη ματαίωση της εκδήλωσης. Ετσι, ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στον χώρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα