Θα επιστρέψουν στα θρανία (!) οι άνεργοι της Θεσσαλονίκης

Τα δωρεάν συμβουλευτικά εργαστήρια διοργανώνουν από κοινού το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και ο δήμοςΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Στα… θρανία βάζει τους ανέργους της Θεσσαλονίκης ο κεντρικός δήμος και πραγματοποιεί μαθήματα προκειμένου όσοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για μεγάλο διάστημα να μάθουν τα μυστικά εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για να ανοίξει για αυτούς μια πόρτα σε κάποια επιχείρηση.

Τα δωρεάν συμβουλευτικά εργαστήρια που διοργανώνουν από κοινού ο κεντρικός δήμος του νομού και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κάθε μήνα είναι sold out, σύμφωνα με όσα δηλώνει στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αννα Αγγελίδου.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια. Στόχος τους, όπως σημειώνει η κυρία Αγγελίδου, είναι «να υποστηριχτούν οι άνεργοι, κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να έχουν μια καλή σταδιοδρομία».

«Το πλαίσιο των συνθηκών εργασίας διαμορφώνεται υπό συνεχείς και ταχύτατες αλλαγές στα πεδία των εργασιακών σχέσεων και της πρόσβασης στην απασχόληση» επισημαίνει η κυρία Αγγελίδου και προσθέτει: «Οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται από βασικό έλλειμμα έγκυρης πληροφόρησης, προσανατολισμού και συμβουλευτικής υποστήριξης για το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί η δυνατότητα του πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, ώστε να εξοπλιστεί με τα αναγκαία εργαλεία αντιμετώπισης των αλλαγών αυτών».

Μεταξύ άλλων, όσοι παρακολουθούν τα μαθήματα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να δομούν ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα, να γνωρίσουν τις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και να υποστηριχτούν ψυχοκοινωνικά.
Τα νέα σεμινάρια έχουν θεματική «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας» και θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί στις 23/11/2018 από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και το δεύτερο τις ίδιες ώρες στις 14/12/2018.

Σημειώνεται πως τα εργαστήρια συντονίζονται από εξειδικευμένους συμβούλους του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα