Με την… ευλογία Παππά

Ο Παναθηναϊκός νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό (79-70) και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου στην Α1

Ελαμψε ο Παππάς!Σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς, με νευρικότητα, πολλές χαμένες βολές και αντιστοίχως πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ, ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις και με τον Ολυμπιακό, ως συνήθως πια, να του δίνει το… γιατρικό του, πήρε τη νίκη με 79-70 και έμεινε μαζί με το Περιστέρι στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1.

Ο Νίκος Παππάς με 24 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς και ο παίκτης που έβαλε τέλος στο σερί αποτυχημένων σουτ από τα 6,75 (0/10 τρ.), σημαίνοντας την αντεπίθεση των πρωταθλητών μετά το 20-26 με το οποίο προηγήθηκαν οι Ερυθρόλευκοι. Εννέα δικοί του πόντοι (με 2/2 τρ.) έπαιξαν σημαντικό ρόλο για το επιμέρους 12-1 του ΠΑΟ αλλά και για να ακολουθήσουν 7/16 τρίποντα που άλλαξαν την εικόνα του ματς.

Οι Πράσινοι κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος του Ολυμπιακού, που έβρισκε λύσεις μόνο τον Λεντέι, τον οποίο προσπαθούσε να συνδράμει ο Γιώργος Πρίντεζης που πάλευε αλλά δεν ήταν εύστοχος (3/10 βολές).

Οι διαιτητές: Αναστόπουλος Π., Κορομηλάς, Πουρσανίδης Γ.
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (24/4δ, 7/26τρ, 10/22β, 28-11ριμπ, 18ασ, 3κλψ, 4κοψ, 4λ): Παπαπέτρου 5 (1/3δ, 1/2τρ, 5ριμπ, 2ασ), Καλάθης 7 (2/4δ, 1/τρ, 2ριμπ, 7ασ, 1κλψ, 1λ), Λάσμε 4, Τόμας 10 (4/4δ, 0/3τρ), Λάνγκφορντ 11 (4/7δ, 1/2τρ, 0/3β, 5ριμπ), Λοτζέσκι 1, Γκιστ 9 (5ριμπ), Παππάς 24 (4/6δ, 4/8τρ, 4/5β, 3ριμπ, 2ασ), Βουγιούκας 2, Μήτογλου 2, Αντετοκούνμπο 4, Λεκαβίτσιους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (15/37δ, 8/22τρ, 16/27β, 27-13ριμπ, 16ασ, 2κλψ, 1κοψ, 12λ): Πρίντεζης 11 (4/7δ, 3/10β, 9ριμπ, 1ασ), Σπανούλης 9 (1/6δ, 2/6τρ, 7ασ ), Μιλουτίνοβ 6, Παπανικολάου 1, Γουίλιαμς-Γκος 9 (1), Βεζένκοβ, Μπόγρης 2, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς 2, Τίμα 10 (1/3δ, 2/6τρ, 9ριμπ), ΛεΝτέι 20 (4/5δ, 3/3τρ, 3/3β).

«Βούλωσέ το, μη σε φτύσω στο πρόσωπο!»

Ενταση υπήρξε στη φυσούνα του ΟΑΚΑ κατά την ανάπαυλα! Με τους παλμούς να είναι ιδιαίτερα υψηλοί, Σπανούλης και Παππάς είχαν έντονη στιχομυθία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού φαίνεται λοιπόν να λέει στον γκαρντ του Τριφυλλιού «βούλωσέ το, μη σε φτύσω στο πρόσωπο!» Σε ρόλο πυροσβέστη έσπευσε ο Γιώργος Μπόγρης ηρεμώντας τον συμπαίκτη του. Ο σέντερ των Ερυθρολεύκων, που αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό του ΟΑΚΑ, ήταν πρωταγωνιστής σε ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο. Μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή λαβάρων μεταξύ των δύο ομάδων έδωσε το δικό του σε έναν φίλο του Παναθηναϊκού που καθόταν στις θέσεις κοντά στο παρκέ.

Στις εξέδρες είχαμε αντίστοιχα ενδιαφέροντα καρέ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε θερμή χειραψία με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, με τους δύο άνδρες να μιλούν σε χαλαρή διάθεση για λίγη ώρα.

Στις θέσεις κοντά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου βρισκόταν και ο Θοδωρής Καρυπίδης, όπως και οι παίκτες της ΑΕΚ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Τσλαμπούρης, μαζί με τον τεχνικό τους, Λούκα Μπάνκι.

Γιαννακόπουλος: «Ο Oλυμπιακός έχει ρίξει λευκή πετσέτα»

Καυστικός ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Ντέρμπι το λέτε εσείς, από την αρχή της χρονιάς λέω ότι ο Ολυμπιακός έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Κακώς το παιχνίδι έφτασε να κριθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επρεπε να το έχουμε καθαρίσει από νωρίς», ανέφερε στη κάμερα της Cosmote TV ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού στέλνοντας στη συνέχεια σαφές μήνυμα στους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας του: «Είμαστε προβληματισμένοι από την εικόνα μας στην Ευρωλίγκα. Το υλικό είναι εξαιρετικό, είναι αυτό που ζήτησε ο προπονητής. Εκείνος οφείλει να βρει τις λύσεις για να παίξουμε καλύτερα».

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: «Πιστεύω στην ομάδα πάρα πολύ. Πολλές φορές γίνεται λόγος για το ποιος είναι σε καλή κατάσταση και ποιος όχι κι αυτό δεν έχει νόημα. Ο Παππάς δεν έπαιξε πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει. Ο Νίκος έπαιξε πολύ καλά και πήρε την ομάδα στα χέρια του. Πρέπει να τον συγχαρούμε».

Ούτε ο Ντέιβιντ Μπλατ όμως ανησυχεί για τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του Πειραιά. «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα είναι πιο εύκολο. Είναι καλύτερο να πληρώσεις τώρα τα κακά αποτελέσματα παρά μετά. Είμαι λυπημένος που χάσαμε αλλά δεν ανησυχώ», δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα