Στα «λευκά» ντύθηκε η βόρεια Ελλάδα!

Με αλυσίδες η κίνηση σε έξι σημεία του επαρχιακού δικτύου! Χιονοπόλεμος στα ορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η βόρεια Ελλάδα! Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται από χθες η κίνηση των οχημάτων σε έξι σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων, στην Ημαθία απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Τριών Πέντε Πηγαδιών, από το 8ο έως το 17ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Σελίου από το 10ο έως το 19ο χιλιόμετρο και την επαρχιακή οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου, από το 8ο έως το 14ο χιλιόμετρο.

Στη δυτική Μακεδονία, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο και την επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 8ο έως το 25ο χιλιόμετρο.

Χθες, από τα ξημερώματα, οι νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι του Χορτιάτη, του Ωραιοκάστρου και των Συκεών ξύπνησαν αντικρίζοντας το λευκό τοπίο από τα παράθυρά τους, ενώ φυσικά τα παιδιά από νωρίς επιδόθηκαν σε… χιονοπόλεμο, ενώ έκλεισε το βράδυ και ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου. Χθες το μεσημέρι, η Αρναία στη Χαλκιδική «ντύθηκε» στα λευκά, στη Φλώρινα οι στέγες των σπιτιών «άσπρισαν» και στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας Γρεβενών και της Βίγλας Πισοδερίου το χιόνι είχε ξεπεράσει τα επτά εκατοστά. Ελαφρά χιονόπτωση ξεκίνησε από χθες τα ξημερώματα και στο Περτούλι, ενώ από το απόγευμα αναμένονταν οι πρώτες νιφάδες και στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Τρία ατυχήματα

Τρία τροχαία ατυχήματα με ισάριθμους τραυματίες σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 9.10, ένα φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του στον περιφερειακό, στο ρεύμα προς ανατολικά, και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες στο ύψος του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο επιβαινόντων σε αυτό.

Παράλληλα, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ανετράπη στον κόμβο Δερβενίου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της οδηγού του και τον ελαφρύ τραυματισμό της. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης.
Τέλος, άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 09.45, στην οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το Καυτανζόγλειο Στάδιο, στο ρεύμα προς το κέντρο της πόλης. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο Ι.Χ. που υπέστησαν υλικές ζημιές. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός των επιβαινόντων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα