Και… φανερή συνάντηση Κυριάκου με Στουρνάρα

Μετά τα μυστικά ραντεβού, βρέθηκαν πάλι χθες και για τα «κόκκινα» δάνειαAυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Στουρνάρας δεν συναντήθηκαν στα κρυφά. Ούτε νύχτα στο σπίτι του προέδρου της Ν.Δ. ούτε σε εστιατόριο του «Hilton», τότε που, σύμφωνα με πληροφορίες (που δεν διαψεύστηκαν), ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στον διοικητή της ΤτΕ να τον κάνει υπουργό Οικονομικών στην περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός. 

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι ο κ. Στουρνάρας είχε αποφύγει εντέχνως την πρόταση, μια και ο πήχης των φιλοδοξιών του είναι πλέον πολύ ψηλότερα από μια απλή θέση υπουργού Οικονομικών.

Αυτή τη φορά επελέγη η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. και των συνεργατών του με τον διοικητή της ΤτΕ να γίνει θεσμικά και με ατζέντα που αφορούσε τα «κόκκινα» δάνεια και τη ρευστότητα των τραπεζών. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν μια τυπική συνάντηση, μια και έγινε την ώρα που ήρθαν πάλι στο προσκήνιο τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας (με αφορμή την απόφαση δικαστηρίου για τα χρέη της) αλλά και γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζει την πρότασή της για τα «κόκκινα» δάνεια.

Μια πρόταση που γνώστες τη χαρακτηρίζουν παγίδα, μια και προβλέπει οι τραπεζίτες να δημιουργήσουν ένα «όχημα» στο οποίο θα φορτώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, βάζοντας ως εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, οι τράπεζες, παρότι έχουν μετόχους, θέλουν να πετάξουν το μπαλάκι της αποτυχίας τους πάλι στους πολίτες, αντιγράφοντας το «μοντέλο Κύπρου».

Θα περιμένει

Η πονηρή αυτή πρόταση Στουρνάρα έγινε και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν απάντησε επί της ουσίας, μια και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η Ν.Δ. θα περιμένει την τελική εισήγηση για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος και μετά θα τοποθετηθεί. Κατά τη συνάντηση, στην οποία τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο διευθυντής του γραφείου του Στέλιος Πέτσας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη ρευστότητα των τραπεζών «αναγκαία προτεραιότητα για την ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε όμως ότι «χρειάζεται μια τολμηρή, αλλά δίκαιη ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων για την πραγματική ελάφρυνση των νοικοκυριών και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα