«Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ

Νέα δεδομένα προκύπτουν με την ολοκλήρωση των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλουστο κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος Οπως προκύπτει από το πόρισμα των ειδικών, μετά τη σύνθετη τοξικολογική εξέταση για την ανίχνευση ναρκωτικών όλων των ειδών ο Ζακ δεν είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Το μόνο που ανιχνεύθηκε ήταν μία συνήθης φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται σε αναλγητικά ευρείας χρήσης, όμως τα ποσοστά στο αίμα του 34χρονου ήταν μικρά, που σημαίνει πως ίσως είχε πάρει κάποιο παυσίπονο τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, ανιχνεύθηκε μικρή ποσότητα αλκοόλης, κάτω του ανώτατου επιτρεπτού ορίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ιστολογικές εξετάσεις, καθώς ανιχνεύθηκαν ευρήματα από την παρουσία οιδημάτων τόσο στο κεφάλι όσο και στους πνεύμονες και στον θώρακα του νέου, τα οποία ίσως προέρχονται από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κοσμηματοπωλείο από τους δύο κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των ιστολογικών εξετάσεων αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν «έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου».

Ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών θα συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα από τα ευρήματα της νεκροτομής στη σορό του και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το έντονο οίδημα και η συμφόρηση πνευμόνων προήλθαν από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα