Μηνυτήρια αναφορά στο πρακτορείο Τύπου Αργος

Για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματοςΜηνυτήρια αναφορά κατέθεσε το «Documento» κατά του πρακτορείου διανομής Αργος (ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη), αλλά και για το προηγούμενο πρακτορείο Ευρώπη, για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Οπως καταγγέλλει η DOCUMENTO MEDIA, τα δύο πρακτορεία παρακράτησαν σε βάρος του Δημοσίου τις ασφαλιστικές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Μάλιστα, από την Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνάται εάν τα εν λόγω πρακτορεία απέδιδαν, σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε πριν από το 2017, τα παρακρατηθέντα κάθε φορά χρηματικά ποσά, που συνιστούσαν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την αναφορά, ζητείται να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργηματικής υπεξαίρεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία επισείει την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Περί ανταγωνισμού

Η DOCUMENTO MEDIA με την αναφορά της ζητεί ακόμη να διερευνηθεί και η διάπραξη της παραβίασης του νόμου περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού (νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού).

Στην αναφορά επισυνάπτονται έγγραφα και στοιχεία, και αναπτύσσεται μια σειρά από συμπεριφορές των υπευθύνων του Αργους, που «συνιστούν -όπως καταδεικνύεται- μια μεθοδευμένη κατάσταση σε βάρος μας».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προσωπικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της DOCUMENTO MEDIA Ιωάννη Απατσίδη στην Εισαγγελέα Καταπολέμησης Εγκλημάτων Διαφθοράς, ενώ κοινοποιήθηκε και στις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργός Ανάπτυξης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα