Την κοπάνησε ο τραπεζίτης με τις μίζες της Siemens!

Ο τραπεζίτης Oσβαλντ έσπασε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης και την… κοπάνησεΕξαφανισμένος είναι από χθες το μεσημέρι ο υπόδικος για τις μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος κατέστρεψε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που είχε υποχρεωθεί να φορά μετά την αποφυλάκισή του τον Νοέμβριο του 2016. Ο εμπλεκόμενος σε σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με τη διακίνηση μαύρου χρήματος για «αμαρτωλές» συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και στην υπόθεση της Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, παραβίασε τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί, σπάζοντας τα ηλεκτρονικά δεσμά του.

«Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 επέστρεψε στο σπίτι του στις 12.50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13.56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό του, καθώς ο τραπεζίτης θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στη διαδρομή βρόμικου χρήματος που διακινήθηκε στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ενώ εμπλέκεται και σε τέσσερις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε βάρος του τραπεζικού στελέχους είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2014 και είχε συλληφθεί έναν χρόνο αργότερα στο Αμπού Ντάμπι. Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και την απολογία του στον ανακριτή Νίκο Τσιρώνη τον Απρίλιο του 2015 κρίθηκε προφυλακιστέος. Ενάμιση χρόνο αργότερα βγήκε από τη φυλακή με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέτασσε τον κατ’ οίκον περιορισμό του με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresdner Bank και στη συνέχεια στην BNP Paribas φέρεται ότι εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ηταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα