Ξέσπασμα από τα περήφανα γηρατειά!

Μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στη χθεσινή κινητοποίηση της Αθήνας με αίτημα την επιστροφή των «κλεμμένων»Μαζική ήταν χθες η κινητοποίηση των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, με κύρια αιτήματα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, την επιστροφή των αναδρομικών τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά και την επαναφορά των συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαμαρτυρία δεν παρευρέθηκαν μόνο οι συνταξιούχοι από την Αττική αλλά και μέλη συνταξιουχικών οργανώσεων, που έφτασαν στην Αθήνα με 45 πούλμαν από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά. 

Οπως υποστηρίζουν οι συνταξιούχοι, οι συνολικές απώλειες στα εισοδήματά τους από τις περικοπές των συντάξεων αγγίζουν τα 50 δισ. ευρώ, ενώ σημειώνουν πως οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45%, ενώ το ποσοστό μείωσης για τις επικουρικές φτάνει στο 82%.

Ικανοποίηση

«Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουμε τα αναδρομικά μας στα δικαστήρια» τονίζουν οι συνταξιούχοι. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας 

Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, «γιατί είναι δικές μας οι συντάξεις και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος». 

Σε ερώτηση σχετικά με τα αναδρομικά, ο κ. Κουμπούρης απάντησε ότι η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να δώσει λύση. 

«Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη να δώσει λύση και να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για όλους τους συνταξιούχους, ώστε να μην τρέχουμε για αιτήσεις και να πληρώνουν μεγαλοδικηγορικά γραφεία για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε» ανέφερε. 

Εκπρόσωποι των συνταξιούχων συναντήθηκαν στη Βουλή με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα