«Εσβησε» η πένα του Στάμου Ζούλα

«Εφυγε» στα 81 του ο αρθρογράφοςΦτωχότερη είναι από χθες η δημοσιογραφική οικογένεια της χώρας, καθώς ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της, ο Στάμος Ζούλας (φωτό κάτω), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο δημοσιογράφος που είχε συνδέσει το όνομά του με την εφημερίδα «Καθημερινή» για περισσότερο από μισό αιώνα μπήκε στον χώρο του Τύπου από την ηλικία των 18 ετών και κατά τη διάρκεια της πορείας του διένυσε όλα τα στάδια της ιεραρχίας. 

Το 1977 εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, λίγα χρόνια μετά ανέλαβε την αρχισυνταξία της εφημερίδας, αργότερα διετέλεσε διευθυντής για έξι χρόνια, ενώ υπήρξε σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος μέχρι πρότινος.

Μόνη διακοπή στη μακρά αυτή διαδρομή του στην ιστορικότερη εφημερίδα ήταν η επταετής συνειδητή αποχή του από τη δημοσιογραφία στη διάρκεια της χούντας, καθώς και το διάστημα 1986-1988. Επίσης, διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ το 1977 παρουσίασε την πρώτη εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ με τίτλο «Η εβδομάδα που πέρασε».

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Στάμος Ζούλας υπήρξε πιστός λειτουργός της δημοσιογραφίας μέχρι το τέλος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα