Αναβολή στη δίκη ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα για απειλητικό τηλεφώνημα σε νοσοκομείο

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε χθες το 39χρονο ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας...

...το οποίο συνελήφθη τη Δευτέρα έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα που φέρεται ότι έκανε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ζητώντας την αποχώρηση των αστυνομικών που φρουρούσαν νοσηλευόμενο συλληφθέντα από τα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε νωρίς χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι τηλεφώνησε στη διοίκηση του νοσοκομείου απαιτώντας εκβιαστικά να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από θάλαμο όπου νοσηλευόταν ένας αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη κατά τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα του Σαββάτου.

«Θα το σπάσουμε»

Μάλιστα, κατά τους αστυνομικούς, δεν δίστασε να απειλήσει τους αρμοδίους του νοσηλευτικού ιδρύματος πως σε περίπτωση που δεν ικανοποιούσαν την απαίτησή του ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του «θα έσπαγαν το νοσοκομείο»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί επίσκεψη μελών του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο προκειμένου να δουν τραυματία από τα επεισόδια, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία των αστυνομικών ενημερώνοντας τον 39χρονο.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο ζήτησε από την έδρα αναβολή. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του προκειμένου να κληθούν μάρτυρες για την υπόθεση και ο 39χρονος θα βρεθεί εκ νέου στο εδώλιο στις 28 Νοεμβρίου. Στα δικαστήρια είχαν βρεθεί από το πρωί περίπου 10 άτομα προκειμένου να συμπαρασταθούν στον συλληφθέντα.