Η Ουγγαρία έδωσε στον Γκρούεφσκι πολιτικό άσυλο

Στον ουρανό τον έψαχναν, στην… Ουγγαρία τον βρήκαν! Ο λόγος για τον τέως πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι (φωτό), ο οποίος γνωστοποίησε χθες ότι οι αρμόδιες ουγγρικές Αρχές ενέκριναν το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

«Σήμερα η Ουγγαρία, χώρα-μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μου για χορήγηση πολιτικού ασύλου, λόγω της πολιτικής δίωξης που υφίσταμαι στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Στην αίτησή μου για πολιτικό άσυλο ανέφερα ότι ζητώ κάτι τέτοιο λόγω της δίωξης εις βάρος μου από τη νέα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται το κόμμα SDSM (σ.σ.: το κόμμα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκρούεφσκι σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το… σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Σκοπιανό τέως πρωθυπουργό άρχισε την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Αρχές της ΠΓΔΜ εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Το δικαστήριο της χώρας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Οταν όμως ήρθε η ώρα να εμφανιστεί στις φυλακές, ο Γκρούεφσκι εξαφανίστηκε και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι έφτασε στη Βουδαπέστη, μέσω Αλβανίας και Μαυροβουνίου, με ουγγρικό διπλωματικό αυτοκίνητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα