Αύξηση θέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

ΣτΕ: Νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίνοντας νόμιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ειδικότερα, στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε την αύξηση των παρέδρων στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κατά δύο θέσεις και των εισηγητών κατά οκτώ θέσεις.

Είναι ανάγκη

Η εν λόγω αύξηση κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη εξαιτίας της αυξανόμενης συσσώρευσης των υποθέσεων, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Με την υπ’ αριθμ. 218/2018 γνωμοδότησή του το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, ωστόσο οι σύμβουλοι Επικρατείας χρειάστηκε να αναμορφώσουν το σχετικό κείμενο, καθώς ήταν προχειρογραμμένο! Πάντως, η υπό σύσταση θέσεις των δυο παρέδρων θα πληρωθούν μετά το 2026 και οι οκτώ θέσεις των εισηγητών από το 2019 και μετά, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν εσωτερικές αποσπάσεις δικαστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα