Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Μπουτάρης

Δεν θα επιδιώξει τρίτη θητεία στη δημαρχία, επικαλούμενος ξαφνικά «προσωπικούς λόγους»Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Μπουτάρης (φωτό) τόσο στα μέλη της εκτελεστικής (αντιδήμαρχοι, πρόεδρος, δημοτικοί σύμβουλοι) όσο και στη δημοτική ομάδα του, την «Πρωτοβουλία».

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος σήμερα νωρίς το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα, φαίνεται ότι πήρε την απόφαση τις τελευταίες ημέρες, προτάσσοντας προσωπικά θέματα και όχι πολιτικά, ενώ φέρεται ότι έχει ενημερώσει και τα κόμματα που είχαν δηλώσει στήριξη στο πρόσωπό του (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Ποτάμι). Στο άκουσμα της απόφασής του οι αντιδήμαρχοι και οι συνεργάτες του κ. Μπουτάρη δεν αιφνιδιάστηκαν, καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε προλειάνει το έδαφος, ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του. Ωστόσο, αυτή η σκέψη δεν είχε ωριμάσει μέσα του, καθώς τη συζητούσε με στενούς και μη συνεργάτες του. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε αποφασίσει να κατέβει για την τρίτη θητεία του, θεωρώντας ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή και για την παράταξή του. Τελικά, όμως, χθες αποφάσισε και ανακοίνωσε να μην είναι υποψήφιος.

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε η στάση της οικογένειάς του, που δεν επιθυμούσε να δει τον κ. Μπουτάρη να διεκδικεί την εκλογή του για τρίτη φορά, καθώς ανησυχεί για ενδεχόμενες επιθέσεις παρόμοιες με εκείνης της 19ης Μαΐου στις εκδηλώσεις της Ποντιακής Γενοκτονίας, όπου ομάδα πολιτών τον είχε ξυλοκοπήσει, ενώ πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του διαμερίσματός του, γράφοντας τη λέξη «προδότης».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του ο κ. Μπουτάρης τον δείχνει να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ενώ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων φέρεται ότι έχει κρίνει θετικά το έργο του.
«Η απόφασή μου είναι προσωπική και όχι πολιτική. Επειτα από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω στην πόλη από άλλες θέσεις» δήλωσε χθες ο κ. Μπουτάρης.

Ονοματολογία

Στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια της Θεσσαλονίκης πολλά λέγονται και ακούγονται για τους υποψήφιους δημάρχους: από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, στην οποία η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε να ξεχάσει την Ευρωβουλή και να ετοιμαστεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μέχρι την Κατερίνα Νοτοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον γνωστό Ανδρέα Παπαμιμίκο, που λέγεται ότι περίμενε την απόφαση του κ. Μπουτάρη. Μάλιστα, ο κ. Παπαμιμίκος φέρεται ότι έχει πλευρίσει αρκετό κόσμο για το ψηφοδέλτιό του, ακόμα και από το «στρατόπεδο» του Μπουτάρη. Το ίδιο λέγεται ότι έχει πράξει και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Στο στόχαστρο του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι και ο Σπύρος Βούγιας, που κατεβαίνει με τον Νίκο Νυφούδη του Ποταμιού.

Στη Ν.Δ. τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίεργα, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος. Στην «Πρωτοβουλία» φέρεται ότι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπ. Πέγκας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα