Στις… ράγες η σύνδεση των λιμανιών Ελλάδας και Βουλγαρίας

Μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες θα εγκριθεί από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Βουλγαρίας το καταστατικό της κοινής, διακρατικής εταιρίας η οποία θα……συντονίσει το ενιαίο έργο σιδηροδρομικής διασύνδεσης των λιμανιών Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τρία βουλγαρικά λιμάνια σε Μπουργκάς, Βάρνα και στο Ρούσε στον Δούναβη, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Θάνο Βούρδα.

Ο κ. Βούρδας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του έργου υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή των Σεπολίων, υποστήριξε ότι η διαδικασία προχωράει. Στο πρόσφατο παρελθόν, πάντως, είχαν γίνει αντίστοιχες εξαγγελίες για άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης της διακρατικής εταιρίας που δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών τόνισε χθες ότι «ο σιδηρόδρομος είναι ξανά στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της χώρας».

Εκτός από το φιλόδοξο έργο διασύνδεσης των ελληνικών λιμένων με τα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου, αναφέρθηκε και στο σχέδιο για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας που θα υλοποιηθεί μέσω της νέας γραμμής Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετς.

Φώτης Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα