Η συγκινητική δωρεά ομογενούς

Διέθεσε ανώνυμα 500.000 ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για εξοπλισμό και ανακαίνιση της Μονάδας Τεχνητού ΝεφρούΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Δίπλα στη μαμά πατρίδα βρίσκεται πάλι η ομογένεια! Ελληνας του εξωτερικού, βλέποντας την κρίση να βαθαίνει στη χώρα μας και τη δημόσια Υγεία να παραλύει, δώρισε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 500.000 ευρώ, προκειμένου να ανακαινιστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και να αγοραστεί νέος και σύγχρονος εξοπλισμός.

Εξω από τη μονάδα βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή, οπότε έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου, μια πλακέτα που θα υπενθυμίζει σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό αυτή τη σημαντική πράξη ανθρωπιάς του «Ελληνα του Εξωτερικού». Μάλιστα, ο εν λόγω δωρητής συγκινεί ακόμη περισσότερο, καθώς δεν θέλησε να διαφημιστεί μέσω της δωρεάς του, αφού έθεσε ως απαράβατο όρο για να δοθούν τα χρήματα να διατηρηθεί η ανωνυμία του. «Πρόκειται για έναν Ελληνα μεγάλης ηλικίας, οικογενειάρχη, με παιδιά και εγγόνια» αρκείται να αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης.

Οπως σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο κ. Αδαμίδης, ο ομογενής ήρθε σε επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2016, προκειμένου να κάνει γνωστή την πρόθεσή του. «Ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια με ρώτησαν εάν είχαμε ανάγκες. Τα μηχανήματα στο νοσοκομείο είναι παλιά και πολλά χρήζουν αντικατάστασης» λέει ο κ. Αδαμίδης. «Οταν ήρθε για διακοπές το 2016, συναντήθηκα μαζί του στο υπουργείο. Ζήτησε να υπάρξει αύξηση του προσωπικού και των γιατρών, πήρε στοιχεία, μελέτες και αφού σιγουρεύτηκε για τις ελλείψεις αλλά και τη δουλειά που κάνουμε στο νοσοκομείο, προχώρησε στη δωρεά» υπογραμμίζει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Η δωρεά περιλαμβάνει την αντικατάσταση 16 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης / αιμοδιύλισης, αλλά και λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τις υποδομές. Ο δωρητής αγόρασε ο ίδιος τον εξοπλισμό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και ανέθεσε σε τοπικό εργολάβο να αντικαταστήσει κάποια προβληματικά σημεία στη μονάδα, όπως πόρτες, κουφώματα, ο χώρος αναμονής των ασθενών, αλλά και τα αντιμικροβιακά πατώματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα