Τελευταίας τεχνολογίας ρομποτική χειρουργική στο ΥΓΕΙΑ

Η ανάπτυξη και η υιοθέτηση της ρομποτικής χειρουργικής έρχεται να επαληθεύσει τα πιο ελπιδοφόρα σενάρια για το μέλλον της ιατρικής, καθώς προσφέρει απόλυτη ακρίβεια, μικρότερες τομές, λιγότερο πόνο κα ταχύτερη ανάρρωση στον ασθενή

Το ΥΓΕΙΑ, με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υγείας άριστης ποιότητας και σε συνδυασμό με το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό δυναμικό του, διαθέτει προς όφελος των ασθενών του ρομποτικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς: το υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi και το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ για την αντιμετώπιση προβλημάτων γόνατος και ισχίου.

Το DaVinci Xi

Η ρομποτική χειρουργική παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αλματώδη αύξηση στις ουρολογικές επεμβάσεις, με πολλαπλά οφέλη στον ασθενή, ειδικά στις επεμβάσεις του προστάτη. Πέραν αυτών, πραγματοποιεί ευρύ φάσμα επεμβάσεων γενικής χειρουργικής, βαριατρικής, καθώς και άλλων ειδικοτήτων, όπως η γυναικολογία και η καρδιοχειρουργική.
Το σύστημα ρομποτικής DaVinci Xi εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή τομή για τον ασθενή, με επιπρόσθετα οφέλη την ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και των επιπλοκών, τη σημαντική μείωση του χρόνου νοσηλείας, διασφαλίζοντας πιο γρήγορη ανάρρωση και ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το ΜΑΚΟ

Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική με το σύστημα ΜΑΚΟ έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση προβλημάτων γόνατος και ισχίου. Οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνται είναι η Μερική και Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος και η Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου.Στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δίνουν ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομικότητα της άρθρωσης, που προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο.

Η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με το ΜΑΚΟ αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών, ενώ οι ασθενείς περπατούν το αργότερο σε 24 ώρες μετά την επέμβαση. Οσον αφορά στις επεμβάσεις μερικής αλλαγής με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ, αλλάζει μόνο το φθαρμένο τμήμα της άρθρωσης, πραγματοποιείται μικρότερη τομή και ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο μόνο μία ημέρα.

Στις επεμβάσεις ολικής αντικατάστασης γόνατος λαμβάνονται υπόψη η συνδεσμική σταθερότητα και η κινητικότητα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άριστο και πάντα προβλέψιμο.