Φτάνει στον Αρειο Πάγο η καταδίκη της καθαρίστριας

Η γενική κοινωνική κατακραυγή για την υπόθεση της καταδίκης 53χρονης καθαρίστριας, η οποία μπροστά στο φάσμα της φτώχειας είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να διοριστεί, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης ΔημητρίουΣτην προσπάθειά της να ζήσει την οικογένειά της η καθαρίστρια παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της στ’ τάξης δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της ε’ τάξης δημοτικού, όταν διορίστηκε το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Η κυρία Δημητρίου ζήτησε τη δικαστική απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει, για να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσής της. Παράλληλα, θα μελετήσει όλα τα στοιχεία για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Προσβολή

Για δικαστική απόφαση που «προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας εξάντλησε την αυστηρότητά του απέναντι σε μια φτωχή εργαζόμενη καθαρίστρια.

Την άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας ζητεί το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως «απαράδεκτο και εξοργιστικό» το γεγονός ότι το κράτος και η Δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, και με αποδεδειγμένα τεράστιες ζημιές για το Δημόσιο, εκκρεμούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα