Τα «μυστήρια» γκάλοπ, οι γκάφες και τα λάθη

Επίθεση σε Μαρινάκη από το Μαξίμου για λανθασμένα στοιχεία εφημερίδας του ΔΟΜΝέα σφοδρή επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη φορά δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα». Ηδη το Μέγαρο Μαξίμου αμφισβητεί την αξιοπιστία των μετρήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ως «δώρο» στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η παρέμβαση του προέδρου της Metron Analysis Στράτου Φαναρά στα social media, με την οποία ουσιαστικά «αδειάζει» το πρωτοσέλιδο των «Νέων», εκφράζοντας την ανησυχία του για την «παραποίηση ορισμένων πτυχών της έρευνας», αναφορικά με τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Περί διαφοράς

Η εφημερίδα παρουσίασε τη Ν.Δ. να προηγείται με 10,9%, κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί την τελευταία τριετία». Ωστόσο, ο κ. Φαναράς στην ανάρτησή του τόνισε ότι είναι «λάθος», διευκρινίζοντας πως στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι το ποσοστό αθροιστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., και όχι η διαφορά ανάμεσά τους.

«Είναι λάθος. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία, η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδες» σημειώνει ο πρόεδρος της Metron, διαπιστώνοντας σε νέα ανάρτησή του ότι στις μέσα σελίδες της εφημερίδας η δημοσκόπηση παρουσιάζεται σωστά.

Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα “Νέα” του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν άλλη μία δημοσκόπηση, που δίνει… διαστημική διαφορά υπέρ της Ν.Δ. Στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. βρίσκεται “στο ψηλότερο σημείο της τριετίας”, με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης Στράτος Φαναράς» αναφέρει η Κουμουνδούρου και καταλήγει σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος: «Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Ομιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ. Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός ευπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν κατά των δημοσκοπήσεων, με τον κ. Σκουρλέτη να δηλώνει: «Εχουμε δημοσκοπήσεις που δείχνουν διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα