Κυριάκος: Μόνο ενωμένοι νικάμε και πάμε μπροστά!

Μήνυμα από τον Γοργοπόταμο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 76 έτη από την ανατίναξη της γέφυραςΜήνυμα ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Γοργοπόταμο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας. «Μόνο ενωμένοι και με τις σωστές επιλογές νικάμε και προχωράμε μπροστά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας παραλληλισμούς με τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε τους στίχους του Κωστή Παλαμά «χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί», τονίζοντας ότι η συστράτευση και η κοινή δράση θα δώσουν τη νίκη στην αλήθεια, στην υπευθυνότητα και την ενότητα των Ελλήνων, κάνοντας λόγο για «πολύτιμη παρακαταθήκη» την οποία «προσβάλλουν όσοι 76 χρόνια μετά σπέρνουν ξανά τη διχόνοια, όσοι λένε ψέματα και λένε “ή αυτοί ή εμείς”.

Οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορό τους» υπογράμμισε, υποστηρίζοντας ότι σήμερα κοινοί εχθροί για όλους τους Ελληνες, έναντι των οποίων υποχωρούν οι επιμέρους διαφορές, είναι η ανικανότητα, η δημαγωγία και ο αδίστακτος κυνισμός.

Προχθές, το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε τις θέσεις του για την Παιδεία και χαρακτήρισε την εκπαίδευση κεντρικό όχημα και μηχανή για την ανάπτυξη της χώρας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, καταγγέλλοντας την ανομία και τη βία στους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ, μιλώντας για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, υπογράμμισε ότι είναι «ο κοινωνικός ανελκυστήρας που θα επιτρέπει στα παιδιά μας να αποκτούν ίσες ευκαιρίες και εφόδια στη ζωή τους. Ειδικά τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επανάσταση στην Παιδεία, που θα στηρίζεται σε τρεις κατευθύνσεις, την ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση, την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία, καθώς και την αξιολόγηση. «Αδιόρθωτος με νεοφιλελεύθερες εμμονές ο Κ. Μητσοτάκης» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ. για την Παιδεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα