Η κατάληψη δεν είναι λύση

Το κίνητρο των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας είναι το ιερότερο που υπάρχει: η υπεράσπιση της πατρίδας και η προσπάθεια των μαθητών να διαμηνύσουν σε όλους ότι η Μακεδονία είναι σάρκα εκ της σαρκός του Ελληνισμού. Κι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για την πατρίδα οι μαθητές και να την υπερασπίζονται.

Εδώ η κυβέρνηση και η πλειονότητα των δυνάμεων της Αριστεράς και του δικαιωματισμού θέλουν οι 15χρονοι να μπορούν να αλλάζουν φύλο με μια απλή δήλωσή τους, και δεν θα επιτρέπεται στους νέους να μιλάνε και να νοιάζονται για την πατρίδα;

Ωστόσο,
το πρώτο ζήτημα που ανακύπτει με αυτό το θέμα είναι το ίδιο το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το δικαίωμα
στο ανοιχτό σχολείο δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω από κανέναν. Η Αριστερά και οι λοιπές σοσιαλίζουσες δυνάμεις επί δεκαετίες ολόκληρες έχουν περιφρονήσει κάθε αρχή, αξία, θεσμό και παράδοση του τόπου κάνοντας καταλήψεις για ψύλλου πήδημα, τραμπουκίζοντας, πατάσσοντας με τη βία τη δυνατότητα άρθρωσης από άτομα ή συλλογικότητες κάθε αντίθετης (με τις μαρξιστικές ιδεοληψίες) άποψης.

Εχουν καταστρέψει
σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιους χώρους και ιδιωτικές περιουσίες «περιφρουρώντας» με αυτόν τον τρόπο τα «χωράφια» όπου καλλιεργούν τα σαπρόφυτα της ιδεολογικής ηγεμονίας τους. Εκατομμύρια διδακτικές ώρες έχουν χαθεί, εξαιτίας αυτών των ιδεών, των μεθόδων και των τακτικών.

Οι πατριώτες
μαθητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα με εκείνους που απεχθάνονται τον όρο «Βόρειος Ηπειρος», αλλά ενθουσιάζονται με το «Νότια Μακεδονία». Πρέπει οι ίδιοι να μεριμνήσουν, ώστε να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες, να περιφρουρήσουν τις εκδηλώσεις τους αποκλείοντας προβοκάτσιες και κομματική εκμετάλλευση των αγνών προθέσεών τους.

Το ανοιχτό
σχολείο είναι δικαίωμα όλων. Οι καταλήψεις σε ώρες μαθήματος μπορούν να αντικατασταθούν από εκδηλώσεις και συλλαλητήρια το Σάββατο ή σε ώρες που δεν γίνονται μαθήματα. Επιπλέον, πρέπει οι μαθητές να βγουν μπροστά, να εξηγήσουν στον λαό τις απόψεις τους και να μην επιτρέψουν να πλαγιοκοπηθούν από… περίεργες κομματικές «σφήνες».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα